sunnuntaina, helmikuuta 08, 2009

Nollaputkessa

Viikonloppuun kuului ketyilyä hiki otsalla melkoisissa nietoksissa, agikisojen katselua, huipputuloksille hurraamista ja välillä kehän laidalla hytisemistä. Melkoiset kelit iski kisaviikonlopulle, kun lauantaina mittari näytti -15 ja siihen päälle lumituisku. Kyllä meinas tätä muumiotakin jo palella. Sunnuntaina keli näytti inhimillisemmältä asteiden laskiessa n. -10. Aluksi näytti tuiskukin laantuneen, mutta iltapäivällä taivaalta tuli jo sellaisia lapasen kokoisia hiutaleita.

Vaan säistä huolimatta... tai ehkäpä juuri siksi, tuloksissa oli (tällä kertaa) hurraamista. Vipu aloitti lauantaiaamuna agiradalla. Tuomarina siis koko viikonlopun Eija Berglund. Eka rata näytti helpolta ykkösen radalta ja olikin sitä. Puomi oli toisena esteenä ja A mentiin kahteen kertaan. Kontaktit olivat yhtä a:ta lukuunottamatta huonot, vaikka Pasi oli nyt sellainen kuin treeneissäkin. Vipu kyllä tulee alas asti, mutta ei pysähdy niin, että takajalat jäävät kontaktille. Rata oli muuten todella sujuva, tulos 0 ja sijoitus 1.

Toinen rata oli mielestäni paljon haastavampi kuin eka. Enemmän käännöksiä ja ohjaamista. Rata meni kontakteja lukuunottamatta Vipulta huippusujuvasti. Tulos 0 ja sijoitus 1. Vipu sai siis menolipun 2 -luokkaan!!!

Sunnuntaina oli siis Vipun ensimmäinen startti 2 -luokassa. Rataprofiilista näki, että haastetta radassa oli huomattavasti enemmän. No, eipä muuta kuin yrittämään... radalla oli pari sellaista kohtaa, että meikällä olis tehny mieli laittaa taas silmät kiinni. Keinun kontaktilta Vipu hyppäs sivuun ja Pasilta meinas mennä pasmat sekaisin. Vipu tulkitsi hetken ohjaamattomuuden luvaksi mennä edessä olevaan putkeen, mutta onneksi Pasi sai käännettyä Vipun pois. Eipä olis arvannu, että radan tulos oli 0 ja yllätys, yllätys sijoitus 1. Siis kolme rataa viikonlopulta ja kaikista nollavoitot! Ja kun siihen vielä lisätään Kemin nollavoitto, niin ei voi muuta sanoa kuin että aika hyvin on lähteny käyntiin! Kontakteissa vielä vaan on paljon tekemistä... ne pitää saada nyt kuntoon tai pian ne alkaa falskaamaan.


Tässä Vipu poseeraa kisakumppani Amandan kanssa ruusukkeineen. Amanda nousi samassa kisassa kuin Vipu 2 -luokkaan ja sai heti ensimmäisen nousunollan 2 -luokasta. Onnea Adeina ja Amanda!

Kampikin pääsi toteuttamaan itseään ja aika täpinöissään jätkä olikin. Meinasi revetä suorastaan liitoksistaan, kun hain sen autosta ja Vipu ei päässytkään mukaan. Eka rata oli hyppäri. Kampi kiiteli hyvän radan, vain yhdessä käännöksessä tippui rima. Tulos siis 5.

Toinen rata oli aika kaaottinen, kun toisena esteenä ollut pujottelu meni aloituksessa pieleen. Radalta tuli muitakin virheitä ja lopussa Kampi liiteli vielä väärän päähän putkeen. Vaan on sen menoa niin hieno kattoo, kun se painaltaa sydämensä kyllyydestä. Jos Kampilla ei ole hauskaa, niin sitten ei ole kellään :).

Pari viikkoa aikaa seuraaviin kisoihin. Se aika käytetään mahdollisimman tehokkaasti kontaktien opetteluun.

-Pia-

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ONNEKSI OLKOON!! Ihan huipputuloksia teillä!
Niin tutulta tuntuu tuo kontaktiasia: ihan samoin on meilläkin yhä niin hataralla vaikka reenit menee hyvin niin kisoissa on aina ihan eri juttu. Mutta kyllä se harkkaamalla tulee kuntoon...

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa Vipu,ihanaa!!!! Nyt kun menee lujaa niin antaa rallattaa:) Onnea superisti huikeasta viikonlopun saldosta=)terkuin;Tyrnävän likat

Anonyymi kirjoitti...

Vaude ja onnea! Mahoton nollaputki päällä!

T: Råtta ja muu lauma

Anonyymi kirjoitti...

Onnea nollien takojille! :)

Anonyymi kirjoitti...

WUUHUU!!! ONNEA, ONNEA! B)

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olokoon toivottaa Pirkko ja kikkurapää

Anonyymi kirjoitti...

Teitä ei kaikesta päätellen ole tehty sokurista, kun parhaat tulokset tahkotaan surkeassa talvikelissä? ;-) Hurjan paljon onnea!!

n-elikot kirjoitti...

Pasi ja Vipu kiittää onnitteluista. Toivottavasti saamme jatkoa sujuville radoille myös jatkossa ;- )

Sanna kirjoitti...

JEI!!! Kova on meno teillä! Paljon Onnea meiltäkin!

Sanna & Hugo