maanantaina, lokakuuta 06, 2008

Miki järjestää tylsään päivään actionia

Lauantaina iltapäivällä pakattiin koirat autoon ja syhkästiin hallille. Janita oli tullut Turusta seuralaisiamme viikonlopuksi kouluttamaan ja Kampi siis pääsi liitelemään Pasi kanssa. Paljon ajattelemisen aihetta, hyviä vinkkejä ja haastavia ratoja tuli kurssilta saaliiksi. Älyttömän hyödyllistä aina välillä, kun joku ulkopuolinen katselee menoa. Mieltä erityisesti lämmitti Janitan kehut Kampista :)!

Miki oli ilmeisesti loputtoman tylsistynyt odottamiseen, sillä järjestipä vanhus meille illaksi sydämentykytyksiä. Suoraan hallilta jotain n. puol ysin aikoihin ajeltiin vielä metsään lenkille. Tuohon aikaanhan on jo ihan pilkkopimeää ja meillä oli mukana vain yksi otsalamppu. Vajaa 50 m. oltiin kuljettu autolta, kun ihmeteltiin että mihinkä se Miki taas jäi. Yleensä Miki haistelee omiaan ja kulkee vähän meidän takana. Kun Mikiä ei odottelusta ja huhuiluista huolimatta kuulunut, lähti Pasi lampun kanssa takaisin päin. Pojilla oli heijastintakit päällä, joten valossa Miki olisi pitänyt näkyä. Vaan eipä vanhusta näkynyt. Miki on joskus ennenkin kadonnut, aina kylläkin valoisaan aikaan, ja mitä enemmän Mikiä huutaa sen lujempaa köpötti juoksee toiseen suuntaan. Kuulo siis tekee välillä tepposia.

Ei auttanut muu kuin tehdä nopeita ratkaisuja, sillä lähellä kulkee autotie ja pelotti, että Miki on lähtenyt sinne päin. Pasi hyppäsi autoon ja minä otin lampun ja lähdin Kampin ja Vipun kans metsään. Pasi ajoi hiekkatietä molempiin suuntiin ja minä huhuilin metsässä. Kumma miten niin lyhyessä ajassa kerkeää kalvaa mieleensä monenmoisia kauhutarinoita. Kamalin ajatus taisi olla, että Miki joutui pedon kynsiin. Kun olin harhaillut mettässä jotain 15 min, soi puhelin ja Pasi soittaa, että kaveri on löytynyt. Pasi oli ajanut parkkiin paikkaan josta lähdettiinkin, antanut auton olla käynnissä ja mennyt ulos. Kohta Miki oli tullut selän takaa aivan eri suunnasta, mihin oltiin lähdetty. Mutta hyvä että vanhus löytyi, olo oli hyvin huojentunut. Osaa se vanhuskin järjestää meidän kinttuihin vipinää.

-Pia-

Ei kommentteja: