keskiviikkona, maaliskuuta 05, 2008

Kiitoa, liitoa

Hurjaa vauhtia on viikonloppu ja viikko mennyt. Viikonloppu meni koirattomissa hommissa, paitsi sunnuntai-iltana keksittiin lähteä hallille treenaamaan. Otin eka Vipun kanssa tokoa: Seuraamista, joka sujuu kerta kerralta paremmin ja hyppyä kosketuskepin kanssa. Onneksi Pasi oli nyt kattomassa mun tekemisiä, sillä käskytykseen saan kyllä kiinnittää enemmän huomiota. Käskyt sekoittuvat liian helposti muuhun höpöttämiseen, joten tartten kyllä aina välillä apusilmiä ja -korvia tuohon hommaan. Sitten Kampilla otettiin teho kontaktitreenit. Voi miten helposti kontaktit lipsuvat, kun muutaman kerran antaa tulla kisoissa tai treeneissä eri tavalla kun on opetettu. Vielä kesällä ja syksyllä A:n kontaktin Kampi tuli alas niin, että etutassut olivat maassa ja takatassut kontaktilla. Nyt pysähtyy vasta kokonaan maassa. Näihin kontakteihin täytyy kyllä kiinnittää huomiota.

Vipu treenasi vielä lopuksi pujottelua, keinua ja puomia. Pujottelu menee jo aika sujuvasti. Keinulle saatiin hyviä vinkkejä, miten koira tulee suoraan kontaktille ja sitten vasta keinu laskeutuu alas. Kontakteja Vipu ei ole vielä hiffannut ollenkaan. Tarvitaan siis edelleen mua roikkumassa remmin päässä ja pysäyttämään kontaktille.

Eilen oli Vipun kolmas treenikerta ActiveDogin ryhmässä. Aika luxusta, kun eka saa alkaa vähentään vaatetta kun astuu halliin. Porukka juoksee t-paita silleen ja silti tulee kuuma. Treeneissä oli pientä radanpätkää (Råtan blogissa rata) ja itsenäisesti keppejä, keinua ja A:ta. Kiva oli kattoo kuinka Vipu on edistynyt radanlukutaidossa ja kuinka innokkaasti, mutta kuitenkin tasaisesti se menee.

Tänään Vipulla on Ell reissu edessä. Ultrataan pikkumies ja katotaan ovatko kiteet kaikonneet rakosta. Samalla reissulla saadaan sitten rokotukset. Pidetään peukkuja, että nyt tulis kiteiden osalta terveet paprut.

-Pia-

Ei kommentteja: