tiistaina, heinäkuuta 24, 2007

Vanhukset käsittelyssä

Tänään oli Konstan ja Mikin vuoro päästä osteopaatin käsittelyyn. Mikillä on jo jonkun aikaa ollut hienoisia vaikeuksia hypätä sänkyyn ja autoon, joten ajattelimme sillä olevan selän jumissa. Konstalla taas vanhuuden oireena menee takapää turraksi makoillessa. Miki oli aika kauttaaltaan jumissa, mutta lähti käsittelystä rentona jätkänä pois. Kiva oli kuulla, ettei Konstalla jumeja yhtä paikkaa lukuun ottamatta ollut. Mukanamme oli myös Paavo -länderi ja Tiina. Paavo sai myös nikamia aukovan käsittelyn.


Olen aloittanut Vipulle opettamaan naksua alusta. Muutto- ja lomahässäkässä naksun opettaminen on unohtunut, joten palasin aivan alku-opetukseen. Frolicit näyttävät maistuvan Vipulle paljon paremmin kuin nakit, vaikka ei niissäkään nirsoilla. Pitäisi muistaa ostaa kaupasta maksaa, joka varmasti maistuisi vielä paremmalta. Kokeilin myös yksi päivä pallotaktiikalla maahanmenoa. Pasin kanssa leikkiessä Vipu otti pallon ja meni aina maahan järsiessään palloa. No eipä se enään minun kanssani onnistunut. Täytyy pohtia uudelleen miten Vipun saisi menemään omaehtoisesti maahan.


Sunnuntaina käytiin hallilla treenaamassa. Ajattelin pitää itse hieman agilitytaukoa ja siirtää hetkeksi Kampin Pasin ohjaukseen. En osaa sanoa kuin pitkäksi aikaa, lopullisestiko vai vaan seuraaviin Pihtiputaan kisoihin saakka. Katsotaan nyt kuinka kaksikolla alkaa kisat sujumaan. Pasi siis treenasi Kampilla. Hyvän näköistä meno oli suurimmaksi osaksi. Tykkään Pasin asenteesta mennä agia. Täysillä ja tosissaan, muttei kuitenkaan liian vakavasti.


Vipulle otettiin ekaa kertaa kontakteja. Minä olin apuohjaajana nostamassa Vipun kontaktille ja Pasi antoi "stop" -käskyn, kun etutassut olivat maassa ja kehuja ja makupaloja perään. Puolikkaita keppejä otettiin myös... aivan kuin Vipu olisi jo bongannut idean?!? Käytämme Vipulle palkkana vain makupaloja, sillä ne ovat vielä hyvin kelvanneet. Tarkoitus on mennä makupaloilla mahdollisimman pitkälle ja vasta sitten jos kiinnostus jostain syystä agia kohtaan hiipuu niin otetaan käyttöön lelut. Ajatuksena on siis se, että on helpompi opettaa pennulle asioita, kun se ei kiihdy leluista. Taistelutahdon puutteesta ei siis ole kyse, sitä kyllä löytyy tarvittaessa. Kampillahan palkkana on aina ollut lelu, ja mielestäni se on hieman liian kiihkeä eikä osaa rauhoittua esim. kentän laidalla. Katsotaan mihin makupaloilla päästään, vai saadaanko Vipusta samanlainen kuumakalle kuin Kampi.

Vipu on sitten ilmoitettu Minnan koirakoulun pentu2 kurssille, joka pitää sisällään 6 koulutus kertaa. Kurssi alkaa 13.8. Innolla jo odotamme sitä! Pasi menee Vipun kanssa agilityn alkeiskurssille ActiveDogin oppeihin. Alkeiskurssi alkaa jo 1.8.

-Pia-

Ei kommentteja: