perjantaina, heinäkuuta 06, 2007

Kesäloma lähestyy!

Viimeinen aamu töitä on lähtenyt käyntiin ja tuntien laskeminen kesäloman alkuun alkanut. Mulla on kaksi viikkoa lomaa ja Pasi saa nauttia lomasta puolet pitempään. Viikonloppu menee vielä aikaisten herätysten parissa, mutta sitten jo toivottavasti saa nukkua hieman pitempäänkin.

Lomareissua ollaan kovasti suunniteltu ja lopulta löydettykin sopiva reitti. Eli Vöyrin viikonlopun jälkeen ajellaan Ähtäriin ja Tuuriin. Käydään siellä sukuloimassa ja tietty paikallisessa nähtävyydessä Keskisellä. Seuraava kohde on Tampere ja Särkänniemi, josta matka jatkuu Turkuun. Turussa käydään moikkaamassa ystäviä ja ihailemassa Turun saaristoa. Sieltä matka jatkuu Lohjalle Kampin ja Vipun kasvattajaa tervehtimään. Samalla otetaan sitten näytelmätreenit. Lauantaina iltapäivällä auton nokka kohti Kokkolaa, jossa kisaillaan sunnuntaina parin kisan verran. Sunnuntai-iltana olis tarkoitus olla kotona. Mukaan lähtee 10 –vuotias kummityttöni, joka onneksi on suuri koirien ystävä ja jaksaa kulkea mukana.

Pikkuhiljaa alkaa tavarat löytämään kotona paikkansa. Vielä ei kaikkia tavaroita ole voinut paikoilleen laittaa, kun ens viikolla aloittavat seinien maalauksen. Me olemmekin sopivasti reissussa, joten toivottavasti kaikki on kondiksessa kun palaamme.

Tänään on tarkoitus pestä vielä asunnon ikkunat, joita ei varmaan ole pesty ainakaan 10 vuoteen. Ovat nimittäin niin sameat, että ei taho edes läpi nähä. Onneksi vanhempani ovat tulossa auttamaan, jotta saan tänään pakattuakin reissua varten. Samalla testataan saunan toimivuus. Ovatko sähkösaunan löylyt kuivat vai kosteat, vai lämpiääkö ollenkaan.

Ihanaa, että aletaan olla muuttohässäkästä jo voiton puolella. Yöunet ovat jääneet kyllä aivan minimiin ja päikkäreistä ei ole ollut kahteen viikkoon tietoakaan. Olo on ihan sekava, joten eipä ainakaan ole mitään odotuksia Vöyrin kisoista. Heh, hokasinpa tossa senkin, että viimeksi ollaan Kampin kanssa treenattu Juhannuskisoissa. Mites se nyt menikään… vain lahjattomat treenaa? Vipu on ollut myös aika ”luomuna” pari viikkoo. Parina päivänä ollaan treenailtu sivulle tuloa ja käännöksiä, muuten virikkeet ovat liittyneet muuttoon. Tänä aamuna Vipu löysi muovipurkin kannen, jonka pienen harkinnan jälkeen annoin sille. Sitä se pyöritteli lattiaa vasten ja yritti saada suuhunsa, mutta kansi oli tiiviisti kiinni lattiassa. Ajattelin siinä, että on se helppoa ja halpaa keksiä pennulle virikkeitä. Vain mielikuvitus on rajana.

Vipu on ollut sisäsiistinä nyt kolme päivää. Ei edes työaikoina ole pissannut sisälle. Eilen pohdittiin sitä, että miksi Vipu pissasi aikaisemmin piiloon, eikä opetetulle sanomalehdelle. En siis ole pieksänyt koiraani tahikka edes ei –sanaa sanonut. Ilmeisesti Vipulle riitti, kun nostettiin se kesken pissan syliin ja kiikutettiin heti ulos. Enpä kuitenkaan nuolase ennen kuin tipahtaa, taantumaa saattaa vielä tulla. Vipu on aika koomisen näköinen, kun nostaa tomerana jalkaa. Olen sille yrittänyt sanoa, ettei sun vielä olis tarvinnut tota opetella, mutta sinnikkäästi se vaan treenaa.

Tiedossa siis reilun viikon tauko blogikirjoituksiin. Hyvää kesän jatkoa! Ehkäpä Vöyrissä nähdään.

-Pia-

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on kyllä tainnut mennä nyt jotain ohi korvien tms. Sillä olen kyllä lukeneut, että muuttohommeleita menossa ja että edellisen kodin lähimaastoon - ihan omakotitaloonko?

Ei muuta kuin onnea uuteen kotikoloon koko poppoolle:-)

toitottaa pirkko

n-elikot kirjoitti...

Kiitos Pirkko!

Rivariin muutettiin. Vannotin nuita laatikoita pakatessani ja purkaessani, että seuraava muutto on omaan omakotitaloon. Saa nähä pitääkö paikkansa ja kuin kauan tuon "unelman" toteutumiseen menee.

-Pia-