tiistaina, heinäkuuta 03, 2007

Pikkumiehestä kasvaa iso mies ja sairastelua

Niin se vaan aika vierii etiäpäin. Olen sen huomannut parin päivän aikana, kun Vipu on alkanut nostamaan jalkaa. Pari viikkoa sitten näin tämän suuren tapahtuman ekaa kertaa, nyt nostetaan jalkaa enemmän kuin lorotetaan. Byääh, meidän pieni Vipunen on kasvamassa isoksi pojaksi. Eikö missään olis myytävänä kehityksenestopillereitä??

Noh, tosin tässä tavaroiden paikoilleen laitossa olen taas ajatellut, että kasvas kauhukakara äkkiä isoksi. Vaatekaappien ylähyllyjä täyttäessäni sain huomata alakaapissa olleiden vaatteiden yhtäkkiä kadonneen. Kukapa muu kuin itse remppareiska asialla. Virikkeistämistä on tullut järjestettyä Vipulle näin muuton aikana aivan tarkoittamatta. Kaikkeen pitää päästä mukaan ja kaikkea pitää tutkia ja maistella.

Yhtä kaikki, iso tahi pieni, niin aina yhtä ihana.

Isommat pojat ovat hieman sairastelleet. Torstaina Miki alkoi ulkona kauheasti kakistelemaan. Välillä ääni vaikutti siltä kuin Mikillä olisi ollut nenäpunkki ja välillä kuivan yskän köhimiseltä. Torstain ja perjantain välisen yön Miki köhi todella voimakkaasti. Perjantaina päivällä köhiminen oli hieman rauhoittunut joten Pasi ei tilannut ell:lle aikaa. Iltapäivällä näin sitten kun Mikin suusta näkyi heinän korsi. Ilmeisesti tuo melko pitkä heinä oli kutittanut kurkkua, kun köhinä loppui kokonaan. Onneksi selvittiin niin vähällä.

Konsta satutti torstaina kirsunsa pentuporttiin ja siitä lähti palanen. Konstalla on aina ollut hyvin kuiva kirsu ja nyt kirsun päästä lähti pikkurillin kokoinen palanen. Viikonloppuna se meni aika hyvin umpeen, mutta eilen päivällä Konsta oli taas aukaissut haavan. Konstalla on tapana peitellä tökkimällä kuonollaan esim. ruokaansa ja eilen se oli peitellyt ruokakuppeja koirien pedeillä. Eteisen lattia ja pedit olivat veressä, samoin jonkin verran seinää. Mennään huomenna näyttämään sitä ell:lle, jospa se osaisi antaa siihen apuja.

Muuten pojat ovat kotiutuneet aika hyvin. Kait se auttaa asiaa, kun tavarat ovat samat. Miki ehkä eniten miettii, että mitäs tää nyt on, kun on aina saanut asua samassa talossa ja vanhoilla päivillä joutuu sopeutumaan uuteen tilanteeseen. Joku idiootti on ammuskellut kahtena iltana raketteja läheisessä metsässä ja säikytellyt Kampia turhan päiten. Hyvin Kampi on tilanteista palautunut jo muutaman minuutin kuluttua paukkeen loputtua, kun joskus on mennyt useampi tuntikin palautumiseen.

-Pia-

Ei kommentteja: