maanantaina, lokakuuta 02, 2006

Terveisiä Keminmaasta

Olimme siis eilen agilitaamassa Keminmaassa. Kolmosluokka alkoi vasta iltapäivällä, joten saatoimme nukkua aamulla pitkään. Lähdimme matkaan hyvissä ajoin ajatuksenamme lenkittää koirat vielä kilpailupaikalla. Kemissä olimme tuntia ennen kolmosluokan aikataulun mukaista alkamisaikaa. Koska aikaa oli mielestämme tosi paljon, pysähdyimme vielä läheiselle huoltoasemalle toiletti käynnille. Vielä loput 15 km kisapaikalle ja ilmoittautumaan. Matkalla vaihdoimme kisapaikalle tulleiden länderistien kuulumiset ja sitten rauhallisesti maleksen kentän laidalle. Mitä hittoa, medi 3 jo menossa!!! Siinä vaiheessa kun sain lähtölistan käteeni huomasin, että kolmanneksi viimeinen medi oli menossa ja Kampi lähtee maxeissa 2. Ou nou, äkkiä juoksun kanssa autolle samalla miettien missä lelu, onko makupaloja. Kampille puku päälle ja törkkäsin koiran ensimmäiselle vapaat kädet omaavalle vastaantulijalle. Kerkesin vielä ennen rataantustumisen alkua käydä estejärjestyksen läpi ja sitten tutustuminen jo alkoikin.

Hieman hirvitti, kun en kerennyt koiraa yhtään lämittelemään, mutta eipä auttanut muu kuin oman vuoron tultaessa astua lähtöviivalle. Alku meni loistavasti ja siitä innostuneena muistin käskyttää koiraa kunnolla. Pujottelu hyvä, puomin kontakti nopea, aa:n kontakti huono. Radalta tuli 5 virhettä (a-esteen alastulo) ja sijoitus 3. Tässä kohtaa voisin jossitella, mutta sanonpahan vain, että jos lehmällä olis rattaat, niin se olis maito-auto. Hugo teki pitkästä aikaa "huukot" ja sujahti aa:n jälkeen Pasin ohjauksesta piittaamatta edessä olevaan putkeen, vaikkei sinne olis vielä pitänyt mennä.

Toiselle radalle lähdettiin myös aika alkupäässä. No Kampi teki tällä radalla sitten ne "huukot" ja sujahti puomin jälkeen putken väärästä päästä sisään ennen kuin kerkesin kissaa sanoa. Jatkettiin matkaa kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Aa:lla päätin palkata koiran, ja aloinkin jo kaivelemaan lelua taskusta. No, eihän Kampi malttanut tulla alas asti ja otettiin vielä reenin vuoksi aa uudestaan. Sitten pääsin jo palkkaamaan hienosta suorituksesta. Hugo pisti toisen radan aivan lekkeriksi. Ensin se oli mennä samaan "ansaan" kuin Kampikin, mutta pari "ei" karjaisua pelasti sen tilanteen täpärästi. Hylky tuli kuitenkin myöhemmin Hugon ohittaessa esteen ja jatkaen seuraavalle. Hylkyjä taisi lopulta tulla jopa 3.

Kotimatkalle pääsimme hyvissä ajoin ennen pimeän tuloa. Hyvä niin, sillä hirvijahti oli alkanut ja Kemi - Oulu välinen tie on suurimaksi osaksi ilman katuvaloja.

-Pia-

Ei kommentteja: