torstaina, lokakuuta 12, 2006

Tottista ja agia

Konsta sai eilen tottistella ennen agiryhmämme alkua. Meillä oli oikein kisamaiset treenit, kun Katja (Sentan emäntä) tuli tarkkailemaan missä mennään. Vähän jopa jännittikin. Kävimme avoimen -luokan liikkeet läpi kohtakohdalta. Listaanpa tähän vielä hiottavat asiat lähinnä siksi, että itse muistaisin mitä ne olivat. Seuraamisessa täyskäännökset, liikkeestä seisominen, kaukokäskyt (lähinnä maasta istumaan nousu), luoksetulossa käsimerkki, noudossa luovutus paremmaksi ja hyppy.

Sitten olikin Kampin treenien vuoro. Olimme saaneet itseohjautuvaan ryhmäämme täksi kerraksi vetäjän, joka oli tehnyt meille mielenkiintoisia tekniikkaharjoituksia. Harjoitukset koostuivat lähinnä käännöksistä ja pujottelun aloituksista. Sainkin käännöksiimme hyviä vinkkejä jotka olin jo kerennyt unohtaa. Pujottelun avokulmissa tuli taas esille se, että koira osaa hakea oikean välin jos itse olen ns. ulkopuolella (koiran vasemmalla puolella). Jos taas olen sisäpuolella niin Kampi puskee väkisin toiseen väliin. Taas uusi harjoittelun aihe. Toisessa harjoituksessa pystyin hyvin jättämään koiran pujotteluun ja ottamaan etäisyyttä sivusuunnassa. Seuraava este tuotti kuitenkin ongelmia, koska "jarrutin" koiraa olemalla sitä vasten. Kun sain rintamasuuntani korjattua koirasta pois päin, niin tuokin kohta onnistui.

Tänään aamulenkillä otin Konstalla tokoa harjoitellen edellämainittuja ongelmakohtia. Kaukokäskyt meni hyvin, kun laitoin makupalan koiran taakse. Ei siis edistänyt ja oppi hetkessä mistä palkka tulee. Ja liikkeestä seisominen meni nyt niin, ettei tarjonnut kertaakaan maahanmenoa. Tosin harjoittelin niin, että käveleskelin rauhallisesti ja annoin aina välillä käskyn.

Kampin kans kierrettiin puita... tai siis Kampi kiersi ja minä ohjasin. Keväisen Janita Leinosen agi -kurssin jälkeen me ollaan aina välillä harjoiteltu ohjausta puiden avulla. Valkkaan aina metsästä 2 -3 puuta ja suunnittelen miten päin ne kierretään. sitten yritän ohjata koiraa suunnitelman mukaisesti. Tänään harjoittelimme itsestäni poispäin kääntymistä. Tuo puiden kiertäminen saattaa ehkä kuullosta vähän hölmöltä, mutta mielestäni sillä pystyy hyvin opettamaan koiralle joitain ohjausmetodeja, eikä tarvi aina lähteä agi -kentälle.

Nyt olis sitten vuorossa koirien lenkitys ja samalla lähden siistimään ja laittamaan syyskuntoon jo edesmenneiden koiriemme haudat.

-Pia-

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Huhu kertoo, että Pasi ja Hugo ovat tänään saaneet nollavoiton Lidströmillä???!!!!!!
Onnittelut huimasta suorituksesta!!!
t. Minna, Noita, Eetu