sunnuntaina, lokakuuta 15, 2006

Ensimmäiset maneesikisat

Nyt on sitten korkattu tämän syksyn ekat maneesikisat ja täytyy tunnustaa, että eipä olisi osannut arvata miten käy. Lauantaina Pia keräsi treeniryhmäpisteensä olemalla töissä toimitsijana koko päivän. Minä puolestani menin Sentan kanssa kaksi kisaa. Ohjaaja oli lähes täysin kuutamolla, joskin muutamassa kohdassa löytyi ohjaustakin. Tulosputki jatkui, ekalta 20 ratavirheinä ja tokalta 25 ja yliaikaa. Sijoituksia en edes muista, taisi olla viimeinen tuloksen tehnyt koirakko.

Tämäkin päivä alkoi varhaisella aamuherätyksellä ja menimme Sentan kanssa taas kaksi kisaa. Nyt oli kuski jo hieman paremmin kartalla, eka radalta pari kauneusvirhettä ohjauksessa ja tuloksena 10, mutta silläkin saatiin voitto. Toisella radalla tuli harmittava renkaan ohitus, muuten puhdas rata. Tulos siis 5 ja sijoitus 3. Mielialat olivat paljon korkeammalla kuin lauantaina, mutta opeteltavaa ja kehitettävää jäi silti. Kaiken kaikkiaan hyvä viikonloppu Sentan kanssa.

Iltapäivällä pääsivät Kampi ja Hugo irti. Hugo aloitti hyvin, päästiin lähes puoliväliin yhdellä riman tiputuksella ja sitten minä poikkesin radikaalisti ratasuunnitelmasta. Sen seurauksena Hugo kääntyi minun mukana pois edessä olevalta esteeltä ja hyppäsi väärän hypyn, KÄÄK! Kampi aloitti myös hyvin, pari rimaa tuli alas, mutta kontaktit onnistuivat hyvin.

Toisella radalla Kampin meno näytti tosi hyvältä, kunnes tultiin keinun jälkeiseen kolmoishyppysarjaan. Pian ohjaus ei ihan onnistunut ja Kampi hyppäsi hypyn väärinpäin. Loppurata meni luonnollisesti virheittä, niin kuin usein tapaa hylyn jälkeen käydä. Itse olin sisuuntunut eka radan omista töppöilyistä niin paljon, että heti alusta lähtien ohjasin Hugoa "apinanraivolla". Pari pientä lipeämistä ohjaussuunnitelmasta, onneksi eivät vaikuttaneet koiran kulkuun. Nollarata ja mieli erittäin tyytyväinen. Kun saimme kisakirjat, selvisi, että Hugo oli saavuttanut ensimmäisen 0- voittonsa!! Käsittämätöntä, mutta totta.

Loppuilta kului kisavideoita katsellessa ja analysoidessa sekä ihmetellessä uutta ja miellyttävää kokemusta.

Pasi

1 kommentti:

Adeina kirjoitti...

Onnittelut Hugon nollasta! Ja Kampin hyvistä kontakteista myös peukun nosto :)