sunnuntaina, maaliskuuta 22, 2009

Viikonlopun kisaraportti

Kuten Pia edellisessä viestissä kertoi, Kampi ei päässytkään kisaamaan jalkaongelmiensa vuoksi. Vipu sen sijaan meni kaikki neljä kisaa, eikä ollenkaan hullummin noin kaikkinensa. Lauantain eka kisa oli hyppyrata. Aivan alussa oli pieniä ongelmia, välistävedon jälkeen olin hieman myöhässä, mutta onneksi Vipu kuunteli ja irtosi hyvin oikeaan suuntaan. Takaleikkaus onnistui myös suunnitelmien mukaan ja käännökset olivat aika hyviä. Kepit onnistuivat myös hyvin ja lopputuloksena saimme toisen nollan kakkosista.

Toisella radalla oli sitten hieman ylimääräistä ongelmaa ja häiriötekijää. Olimme menossa A- esteelle, kun huomasin, että meillä on seuraa radalla. Eräs sheltti oli keplotellut itsensä ulos häkistään ja pyrki kovasti tekemään tuttavuutta joko meidän tai esteiden kanssa. Vipu ei tainnut huomata shelttiä ollenkaan ainakaan siinä vaiheessa, kun se nousi A:lle. Alastulo oli aivan nappisuoritus. Siinä vaiheessa minulla ei ollut muuta tehtävissä kuin kysellä tuomarilta, että mitäs nyt tehdään? Hän sanoi, koiraa tavoitellessaan, että voin joko jatkaa tai ottaa radan uudestaan. Siinä vaiheessa kun huomasin, ettei shelttiä enää näkynyt missään, päätin jatkaa matkaa. Ja huom!, koko ajan Vipu oli todella hienosti oikealla paikalla esteellä!! Aivan mahtava suoritus pikku- ukolta. Jatkossa puomin alastulo jäi muutamaa senttiä vajaaksi ja jouduin korjaamaan suoritusta uusintakäskyllä, jonka jälkeen oikea paikka löytyi. Keppien aloitus sujui hyvin, eikä Vipu piitannut siitäkään ollenkaan, että leikkasin koiran takana. Keinu oli myös aivan nappisuoritus. Loputkin esteet menivät puhtaasti, tuloksena kolmas nollarata ja siirto kolmosluokkaan!!

Tässä vaiheessa on kiitosten paikka!! Haluan siis julkisesti kiittää ensinnäkin Aaltosen Mikkoa, joka on hyvillä harjoituksillaan saanut meidät yrittämään parasta joka ainoa treenikerta. Mikkoa on myös kiittäminen siitä, että Vipu on suorittamaan esteitä itsenäisesti. Lisäksi olemme saaneet hyviä neuvoja kontaktiesteiden harjoittamiseen ja suorituksiin. Toiseksi haluan kiittää Heiskalan Saria ja Piaa, jotka piiskasivat viime syksynä meitä aina vain vaativampiin suorituksiin, eivätkä todellakaan päästäneet vähällä.

Tänään oli siis vuorossa ensimmäiset kolmosluokan kisat. Omasta mielestäni varsin mallikas suoritus kokonaisuutena, toki pieniä kökköpaikkoja oli. Sarin harmiksi on pakko mainita(viidennen kerran, sori!) puomin alastulon tunarointini. Vipu jäi taas viitisen senttiä etutassut kontaktilla ollen, ei siis etutassut maassa. Jostain käsittämättömästä syystä en vaatinut Vipulta oikeaa suoritusta vaan jatkoimme matkaa... Maaliin tultiin hieman mutkitellen, mutta kuitenkin puhtaalla suorituksella. Yliaikaa tuli 0,76 sekuntia, joten ensimmäinen nollatulos kolmosissa oli totta!

Toinen rata olisi ollut todella mukavan tuntuinen mennä. Sanoin "olisi ollut", koska tuomari oli jostain syystä päättänyt, ettei hylyn jälkeen saanut mennä rataa loppuun. Meidän hylkymme alkoi muodostumaan siinä vaiheessa, kun jouduin jälleen vaatimaan Vipulta puomilla oikeaa paikkaa(nyt siis muistin sen vaatia). Puomin jälkeen tuli takakierto ja siitä puomin alla olevaan putkeen. Meinasin söhliä takakierron, Vipu pelasti sen kohdan. Putkeen viennissä en ollut aivan siinä paikassa jossa olisin halunnut olla. Niinpä Vipu ei irronnut putkeen tarpeeksi hyvin ja samalla hätäilin itse ja vedin koiran puoleeni. Etutassut koskivat puomia ja se oli siinä. Minulla kävi aivan oikeasti sääliksi koiraa, kun poistuimme radalta. Vipu katseli ympärilleen hämillään, eihän se ymmärtänyt mitä oli tapahtunut. Eikä se ymmärtänyt varsinkaan sitä, että se ei ollut tehnyt mitään väärää ja silti sitä "rankaistiin" viemällä se pois esteiltä. Siinä mielessä en ollut todellakaan tyytyväinen tuomarin päätökseen kieltää menemästä rataa kilpailunomaisesti loppuun.

Loppupäätelmänä, olen erittäin tyytyväinen viikonlopun antiin ja erityisesti Vipun innokkuuteen mennä koko ajan hyvällä innolla. Tästä on hyvä jatkaa!

Pasi

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea pikkukoiralle kolmosiin noususta, ja ekasta nollaradasta siellä! Hienoa meininkiä Pasi&Vipu!
Ja muutenkin ihan valtavan suuresti ONNEA:D
toivottelevat Tyrnäväläiset naiset ja niiden kepo

Anonyymi kirjoitti...

ONNEA!!! Tosi hienoa, että teillä pelittää nyt nuo kontaktit, toisin kuin eräillä...

Anonyymi kirjoitti...

Onnea kolmosluokkalaisille! t. Niina, Vili & Ässä

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut! Upeeta, mahtavaa!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea! :)

Anonyymi kirjoitti...

Paljon onnea luokkanoususta ja hienosta aloituksesta kolmosissa! PAranemisia Kampille! Toivottavasti Kampikin on taas pian agiliitokiitokunnossa. :)

Anonyymi kirjoitti...

..ja eihän tämä Pasin piiskaaminen suinkaan tähän lopu
*spläsh spläsh nahkaruooooskaaa sooii.. *
t. rva Ankara ;-)

Adeina kirjoitti...

Onnea! Onnea! Onnea! Mielttömän hienoa! Hyvä pojat! Te ootte ihan parhaita :)

Anonyymi kirjoitti...

WUUHUU!!! ONNEA, ONNEA! :)))

n-elikot kirjoitti...

Pasi ja Vipu kiittävät onnitteluista!

Anonyymi kirjoitti...

No mutta hurjaa! Onneksi olkoon!!

Henna & tytöt kirjoitti...

Hurjasti onnea uusille kolmosluokkalaisille :)

Anonyymi kirjoitti...

Vaude! Onnea uusille kolmosluokkalaisille!