perjantaina, maaliskuuta 06, 2009

Oppimisen pohdintaa

Tämä viikon kuuma aihe on ollut -ylläri pylläri- jättävät liikkeet eri muodoissaan. Vipun kans ollaan harkattu erikseen seisomisen pysäytystä sekä paikalla pysymistä. Tarpeeksi kun jankkaa, niin edistystäkin tapahtuu. Uutena juttuna otetiin mukaan naksu ja lisättiin haastetta paikalla pysymiseen mun erilaisen liikkumisen ja makupalojen avulla. Hyvin on nyt alkanut sujumaan!

Hauskuutta ja vauhtia ollaan saatu treeneihin ottamalla mm. ruutua, johon myös lisättiin seisominen pinta-kosketuksen kautta ja hyvin onnistui!

Tänään treeneissä pohdittiin mm. koirien oppimista. Vipu on nopea oppimaan uusia asioita ja näyttäs vähän siltä että on ns. tapaoppija. Nappaa hyvin nopeasti oppimansa asian ja tekee sitten niin orjallisesti. Vipulle on tärkeämpää käsimerkit, kuin sanallinen käsky ja se yrittää kaikin tavoin etsiä merkkejä käsien liikkeistä, sanallisesta käskystä viis. Agilityssä taas Vipua "ohjaa" Pasin jalkojen liike, ei niinkään käsimerkit tai sanalliset käskyt. Vipu on siis vähän sellainen maahan tuijottaja :).

Ja jottei menis ihan tokopainotteiseksi koko viikko, niin on molemmat kaverit päässeet liitelemäänkin. Ite en vaan ole ollut yksissäkään treeneissä tällä viikolla, joten enpä puhu niistä mitään.

Vaan tässä kait ne oli kaikki jutut mistä aijoinkin kirjoittaa. Nyt taidan lähtä moikkaamaan nukkumattia! Öitä.

-Pia-

Ei kommentteja: