sunnuntaina, tammikuuta 25, 2009

Noviisi ja konkari pakkasrallissa

Klo 7 napattiin matkalta kyytiin Adeina, Amanda ja Vipun sisko Kuje ja lähdettiin kohti Kemin Junkohallia. Perillä oltiin hyvissä ajoin (kerrankin), vietiin kamat halliin, hoidettiin ilmoittautumiset ja lähdettiin hyvälle lämmittelylenkille.

Vipu mennä humputti kolme rataa. Ensin kaksi agirataa ja viimeisenä hyppyradan. Agiradoilla tarkoituksena oli testailla, että toimiiko Vipun kontaktit myös kisoissa. No, ei toiminut silleen kuin treeneissä. Suurin syy taisi olla ohjaaja, joka tahmaili, kökki tai muuten vaan kiirehti, jota ei tietenkään treeneissä tee. Yksi A:n kontakti oli hyvä, muut kontaktit Vipu otti, mutta pysähtyi joko liian aikaisin tai liian myöhään (vasta maassa).

Mistä sitten virheitä tuli? Yllätys, yllätys kaikki Vipun ratojen virheet olivat kieltovirheitä. Syykin oli selvä, Pasin jalat vetivät enemmän puoleensa kuin ohjaava käsi ja edessä olevat esteet jäivät suorittamatta. Mukana oli tietysti ripaus molemmipuolista jännittämistä, epävarmuutta ja yhteistä kisakokemattomuutta, joten näiden yhteys toi radalle häilyvää ohjausta.

Vipun hyppyrata oli täynnä dramatiikkaa. Kentän laidalla piti melkein laittaa silmät kiinni, niin hurjan näköistä meno oli. Pasi oli ihan hukassa radalla, valsseja ja persjättöjä tuli mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Pari kuitenkin taisteli radan nollalla maaliin 7 sekunnin ihanneajan alituksella ja sijoittuivat 1. Toinen sijakin tuli meidän autokyytiin Amandalle ja Adeinalle. Onnittelut toisesta nollasta!

Kampi kisaili yhden agi- ja yhden hyppyradan verran. Molemmilta tuli hylyt. Ágirata oli ehkä vähän varovaista menoa, aivan kuin Pasille olisi jäänyt päälle Vipun ohjaaminen. Hyppyrata oli jo toisenlaista, sitä normaalia Kampin ohjaamista. Parin menoa olikin tosi kiva katsoa. Seppo Savikko oli suunnitellut kinkkisen radan, jonka lopussa moni koira hyllytti putkeen vaikka sinne ei olisi pitänyt mennä (koitan jossain välissä pirtää ainakin lopun radasta). Niin, sinne putkeenhan se Kampikin itsensä Pasin estelyistä huolimatta survoi. Tosin sitä ennen oli jo tullut ainakin yksi rima alas.

Nyt täytyy saada Vipulle paljon ratatreeniä, helppoa ykkösluokan treeniä, jossa irrotellaan ja tehdään itsenäisesti esteitä. Niin ja paljon lisää kontaktitreeniä, ehkäpä videokameran kera, jotta Pasikin pääsee näkemään mitä oikeasti itse kontakteilla tekee.

Näillä mietteillä uuteen viikkoon.

-Pia-

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vau! Onnea Vipu&Pasi hyppärin nollasta! Yhteinen tekeminen nopean ja innokkaan koiran kanssa ottaa aikaa, ihan sama juttu on meillä: koira on vielä epävarma eikä osaa itse lukea rataa niinkuin konkari:-) Mutta ilman kisaamista se yhteinen tekeminen ei oikein tahdo löytyä, kisoissa kun on aina eri fiilis ("viheltelee")... Lykkyä pyttyyn seuraaviin koitoksiin. Ja treeni-iloa!
-jaana

Anonyymi kirjoitti...

No, johan teillä alkoi homma pelittää: edellisviikonloppuna huippu tokotulos ja nyt sama homma agipuolella!!! Paljon onnea nollasta! Sama tahti jatkukoon! :D

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut vielä tätäkin kautta! Vauhdikasta menoa!

Minna, Råtta ja lauma