maanantaina, tammikuuta 12, 2009

Lauantain kontaktitreenit

Agilityä oli vuorossa lauantaina ja aiheena kontaktit radalla. Kampi konkarina meni samaa Vipulle suunniteltua pätkää, mutta kertaus ei koskaan ole pahitteeksi. Kampin huonoin kontakti on ehdottomasti keinu, hirvee hinku hypätä pois heti kun keinu laskeutuu.

Vipu treenaili ensin yksittäisiä kontakteja remmissä, sitten irti ja lopuksi ratana. Keinu on tosi hyvä, tulee päähän asti ja odottaa keinun laskeutumista. Lopuksi vielä etutassut maahan. A oli niin vaudikas, että heikompia hirvitti. Ei tainnut hipastakkaan A:n harjalle, kun loikkas ylösnousulta suoraan alastulolle, mutta hienosti pystyi jarruttamaan niin, että takatassut jäivät kontaktille. Puomi sitten on edelleen murheenkryyni. En tiedä miten se on niin erilainen, ettei siihen meinata millään pysähtyä. Jarrutetaan kyllä, mutta pysäytys menee aina niin pitkäksi, että kaikki tassut on jo maassa. Palattiin sitten taas remmiohjaukseen puomin osalta.

Kuun lopussa on kisat Kemissä, joihin Kampi osallistuu kahden kisan verran ja Vipulle on sitten siunaantunut kolme kisaa. Ensimmäiset perusradat olis siis Vipulla edessä ja kontaktit pitäisi saada sitä ennen kuntoon. Muissa esteissä ei onneksi ongelmia olekkaan, pujottelu on jo aika varma, toki treenaamista kulmien ja irtoamisten kanssa on paljonkin. Tärkeysjärjestyksessä ensin kuitenkin nuo kontaktit.

-Pia-

Ei kommentteja: