keskiviikkona, tammikuuta 30, 2008

Tokon kotitehtävä

Eilen tupsahti s-postiin kotitehtävä Vipulle ja mulle tokotreeneihin. Tehtävänä on harjoitella katsekontaktia eri paikoissa ja perusasentoa. Eka meillä sujuukin varsin mallikkaasti, sillä katsekontaktia harjoitellaan päivittäin arkisissa asioissa (vapaana olo ja ruoan saanti). Sivulle tuloon tarvitaan vielä käsiapua tai muuten sivulle tulo on vino. Samoin vauhtia saisi olla lisää.

"Emäntä" sai lisätehtäväksi etsiä netistä tokon kilpailusäännöt ja google löysi ne helposti. Tehtävässä piti pohtia mitä taitoja koira tarvitsee alokasluokan liikkeiden suorittamiseksi ja mitä taitoja omalla koiralla jo on ja mitä puuttuu. Siinäpä siis kunnon pähkinä purtavaksi...

Mitä Vipu osaa:

Luoksepäästävyys: Voisko sanoa, että ainut varma liike. Vaikka Vipu onkin varautunut, niin antaa kyllä koskea vieraiden ihmisten itseensä... tai on tähän asti antanut *koputtaa puuta*.

Paikalla makaaminen: Luvattoman vähän harjoiteltu. Makaa ehkä n. 30 s. remmin matkan. En ole paljon pitempää aikaa vielä pitänyt. Kestää kuitenkin mun liikkumisen sivusuunnassa ja koiran takana.

Seuraaminen kytkettynä ja taluttimetta: Seuraamista mennään vieläkin 2 -10 askeleen pätkissä. Siihen asti säilyy innokkuus ja katsekontakti. Pitempää pätkää en ole vielä uskaltanut ottaa. Paikalla käännöksiä ollaan jonkun verran harjoiteltu, mutta ei esim. täyskäännöksiä muutamaa kertaa lukuun ottamatta ollenkaan. Juoksua ei olla harjoiteltu.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: Olen käyttänyt apuna mattoa, johon Vipu menee nopeasti maahan. Kävellään kohti mattoa ja kohdalla annan käskyn. Ilman mattoa maahanmenot ovat HYVIN hitaita.

Luoksetulo: Luoksetuloon ollaan haettu vain iloisuutta ja vauhtia leikkimällä. Ei siis oikeestaan ollenkaan vielä perusasentoa mukana.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: eipä olla paljon treenailtu... ajattelin käyttää tähän apuna kosketuskeppiä ja "vaappua" johon kosketuskeppi laitetaan.

Estehyppy: Autsss... tänkin treenaaminen on totaallisesti jäänyt... esteen yli Vipu osaa hypätä, mutta takana seisominen ja muu esteeseen kuuluva on unohduksissa.

Olipa se hyvä pohdinta, kun tuli oikein nähtyä itekkin konkreettisesti missä mennään. Ei tosiaankaan olla vielä mihinkään kokeisiin menossa, mutta tiedetään nyt miten paljon on vielä tehtävää, jos joskus kokeisiin mielitään. Tässähän tuo tuli samalla tehtäväkin tehtyä... ainaskin melkein.


Täynnä/ full. Etsi parkkisi muualta.

-Pia-

Ei kommentteja: