sunnuntaina, lokakuuta 14, 2007

Vieraita ja agikurssia

Kampi ja Pasi olivat viikonloppuna Rauno Virran agility -kurssilla. Itse en ollut mukana kumpanakaan päivänä, joten paljon en tiedä kurssista sanoa. Kuitenkin Pasi oli saanut paljon hyviä vinkkejä ohjaukseensa ja oli tyytyväinen kurssin antiin.

Sillä aikaa kun Pasi ja Kampi lauantaina kursseilivat me muut kestitsimme vieraita. Vieraina oli Vipulle niin tuttuja kuin hieman oudompiakin tyyppejä. Ensimmäinen vieras piti puoleksi haukkua puoleksi pusutella, taisi vähän jänskättää. Toisista koirista Vipu ottaa hirveesti mallia, miten toimitaan. Ketään ei kuitenkaan haukuttu totaalisen pystyyn. Tutut tervehdittiin iloisesti hyppien ja pomppien.


Vipu ja Kampi lähdössä iltalenkille

Sunnuntaina, kun Pasi ja Kampi menivät kurssille, minä ja Vipu mentiin kummityttöni 11 -vuotis synttäreille. Onnea vielä kerran Saralle! Heti ensiksi 2 km matka kummitytön kotiin oli Vipulle koettelemus. Yhdellä kertaa oli vesisade, tuuli, outo tienoo ja yksin ainoana koirana liikenteessä. Eka kerran Vipu kulki lenkillä jalkojeni takana surkea ilme naamalla. Oli näköjään kova paikka, kun ei saanut kavereista turvaa... vai oliko syynä kuitenkin koiranilma? Ehkäpä olisi kuitenkin syytä harjoitella hieman yksin lenkkeilyä, sillä yleensä käytän koiria parettain tai sitten olemme koko lauman voimin lenkillä. Täytyy heittää laiskuus nurkkaan ja ottaa Vipun lenkittäminen asiaksi.

Eipä reissun koettelemukset siihen loppuneet. Viisi lasta oli odottamassa kummityttöni luona, jotka olivat Vipusta pelottavia äkkinäisine liikkeineen ja ojentuvine käsineen. Ei Vipu murissut lapsille tai käyttäytynyt mitenkään uhkaavasti, väisti vaan lasten ulottumattomiin. Ja se pieni musta Eetu kani häkissä, hurja miten pelotti pientä miestä! Hetken kun Vipu sai loikoilla ja miettiä asioita pöydän alla yksikseen, niin kummasti rohkaistui jo kävelemään häkin ohi muina miehinä. Ja kohta rentouduttiin aivan itsekseen lasten rapsuteltaviksikin. Vipu sai kyläilystä monta uutta asiaa, toivottavasti päästään pikapuolin ottamaan vierailu uusiksi.

Kotiin kun päästiin, niin Vipu kerkesi hieman hengähtää ennen uusia vieraita. Nyt tulikin tuttuja ja Vipun suosikki vieraita, joten ne otettiin vastaan iloisesti häntä heiluen. Penni -sheltin kanssa sai pitkästä aikaa painia oikein kunnolla ja Jensin emäntää ja isäntää sai liehistellä häntä heiluen. Vipu kiittääkin Saria & co ihanasta lahjasta, jota on vingutettu koko ilta ja josta meinasi tulla poikien kesken tappelu. Nyt nukkuu koko kööri autuaan väsyneenä viikonlopun hulinasta ja niin aijon tehdä minäkin.


Vipu ja uusi lelu

-Pia-

Ei kommentteja: