perjantaina, lokakuuta 12, 2007

Liitoa, tokoa ja jälkeä

Keskiviikkona innostuin kävelemään 2/3 osaa treenihallillemme. Ei matka ole kauheen pitkä (9 km). Ennen tuli käveltyä osa tai koko matka paljon useimmin, nykyään tuo hyötyliikuntamuoto on jäänyt, kun auto seisoo kotipihassa. Täytyy alkaa tsemppaamaan. Vipulle tuolla reissulla tuli jotain uuttakin nähtävää. Hämärässä päristelevät mopot piti varmuuden vuoksi kiertää pientareen puolelta ja jänskättäviä tummia hahmoja näkyi siellä täällä.

Kampin ryhmätreeneissä ei ollut kuin kolme koirakkoa. Rata oli vauhdikas, jossa ohjaajan piti tosissaan liikkua. Hyvinhän tuolla Pasilla näytti kintut kipittävän. Raahasin Viputin halliin tokoilemaan, kun muut menivät rataa. Aika hyvin se jaksoi keskittyä, vaikka rataa mentiin yhtäaikaa. Belkkarin vokina oli hieman liian kova pala keskittymiselle, joten pidettiin siinä kohden tauko. Kun kaikki olivat menneet, treenattiin vielä Vipun kans tokoa. Lopuksi otettiin rengastreeniä, sillä sitä Vipu on mennyt viimeksi alkeiskurssilla. No ei siinä mitään ongelmaa ollut, jätkä oli sitä mieltä, että kyllä mä tän homman osaan. Niin, no mitenkäs sitä jo opittua asiaa voisi unohtaa.

Tänään tehtiin Vipulle n. 50 m. pitkä jälki. Annettiin sen vanheta 50 min ja sillä välin tokoilin vähän kaikkien kanssa. Kampi noutoharjoittelu on edennyt jo siihen vaiheeseen, että voin nousta ylös Kampin edestä ja laskeutua taas kyykkyyn. Voin sanoa, että olen maailman onnellisin ihminen, kun Kampi ensimmäisen kerran suorittaa kokonaisen noudon.

Vipu jäljesti taas tosi varmasti. Ei ole kyllä ton jäljen ajamisen kanssa mitään ongelmia. Ongelmia on lähinnä jäljen päättymisen kanssa. Huomasin loppupalkan vasta kohdallani ja Vipu oli mennyt jo liinan mitan ohi. Kun pysähdyin, niin Vipu alkoi riuhtoon ja kiskoon, että päästä mut jatkamaan. Kun sain Vipun vihdoin takaisin, niin ei se huomannu palkkaa vaan katsoi koko ajan jälkeä eteenpäin. Vasta kun se astui vahingossa makupalakipon päälle, niin pääsin sen palkkaamaan. Vipu on ainakin motivoitunut tohon jälkeen, toivottavasti pysyykin motivoituneena. Tultiin siihen tulokseen, että jälki saa olla seuraavalla kerralla ainakin 100 m pitkä ja laitetaan jo jokin esine matkanvarrelle.

Viikonlopulle on tiedossa Rauno Virran agility -kurssi Kampilla ja vieraiden kohtaamista muulle poppoolle. Näistä jutuista raporttia sunnuntaina. Nyt mukavaa viikonloppua kaikille.

-Pia-

Ei kommentteja: