perjantaina, huhtikuuta 27, 2007

Vipun ensi kosketus

Jaa, mihinkö? No agilityyn tietysti. Käytiin keskiviikkona hallilla treeneissä, siis Kampi ja Pia treenasivat ja me oltiin Vipun kanssa tutustumassa radanrakentamisen ajan hieman esteisiin ja yleiseen tunnelmaan. Vipun piti päästä tutustumaan vaikeisiin esteisiin heti alkuun eli pussi ja keinu kuuluivat opeteltavien listalle. Pussia toki haisteltiin vain päältä ja keinuakin tutkittiin hieman kauempaa, mutta siitä huolimatta eka "treeni" on nyt takana. Siinä vaiheessa kun isot koirat aloittivat omat suorituksensa, me lähdettiin autoon lepäämään. Kas kun kaikissa harjoitusohjelmissa lukee, että levon ja rasituksen suhde on pidettävä oikeana.

Eilen käytiin sitten näyttäytymässä "mummolassa" eli Pian vanhempien luona. Siru-koira oli ensin ihmeissään naperosta, mutta tokeni nopeasti ja oli pian oma itsensä. Vipulle uusia kokemuksia tarjosivat hissi sekä räsymatot, joita piti maistella. Tunteakseen olonsa kotoisaksi, Vipu päästi matolle pikku lirut. Paluumatka alkoi kuten aina ennenkin autoillessa eli Vipu nukahti välittömästi auton käynnistyttyä ja unta riitti kotipihaan asti.

Tänään se sitten tapahtui! Vipu vietti muiden paitsi Hugon kanssa parituntisen kotona ilman ihmisiä. Virittelimme oviaukkoon portin ja keittiön liukuovi suljettiin. Lisäksi Miki jätettiin seuraksi, mikä olikin siinä mielessä virhe, että vanha herra oli saanut liukuoven auki ja koko nelikko oli vastassa, kun saavuin kotiin. Ainakin seuraa oli ollut riittävästi, eikä sen kummemmin lähtiessä kuin takasin tullessakaan kuulunut ylimääräisiä ääniä.

Viikko "isyyslomalla" on kulunut todella nopeasti ja pennun kanssa on ollut todella mukava touhuta kaikenlaisia uusia juttuja. Miki on ollut hyvänä apuna muun muassa pissalenkeillä ja kärsivällisesti antautunut kiintymyksen osoitusten kohteeksi. Aina kiintymys ei ole ollut kovin lempeää, mutta tunteella ne on tarjottu. Tästä jatkamme eteenpäin.

Pasi

Ei kommentteja: