lauantaina, lokakuuta 15, 2011

Papparaisen kuulumisia

Lupasinpa kertoa niitä papparaisen kuulumisia. Viimetalviset iho-oireet palasivat taas Kampin elämään kesällä, kun yritin vaihtaa allergiaruokaa kevyeen versioon. Paluu takaisin vanhaan tuttuun ei tuottanut toivottua tulosta, vaan nivuset, takatassut ja parta punoittivat edelleen. Tassut ja nivuset kutisivat selvästi, sillä Kampi nuoli niitä aina yksin ollessaan. Oireena oli myös ajottaista normaalia runsaampaa veden juontia.

Netistä keräsin kokemuksia ja tietoa ja päätin, että Kampi siirtyy kokeilemaan kotiruokaa. Tein porkkana-kesäkurpitsa sosetta ja lisättiin joukkoon kalkkunaa. Lisäksi siirryimme pesemään tassut joka lenkin jälkeen, rasvaamaan nivusia ja lisämään ruokaan Molkosaania. kävimme Homeopaatin juttusilla ja saimme sieltä avuksi homeopaattisia. Oireet alkoivatkin lieventyä huomattavasti. Nyt Kampi syö Murren murkinan kalkkuna-kasvis pötköjä ja yritämme kaikin tavoin vältellä eniten allergiaa aiheuttavia ainesosia.

Kampin vaivalistaan saa lisätä myös virtsankarkailun, jota esiintyy levossa. Eläinlääkärin virtsa- ja verikokeissa ei näkynyt mitään poikkeavaa, joten luultavasti virtsankarkailu on seurausta kastroinnista, ruoanvaihdosta ja vanhuudesta. Seurailemme tilannetta tässäkin asiassa.

Muuten Kampi on ihana pirtsakka papparainen. Spurttailee Vipun kanssa kuin nuori varsa ja viime viikonloppuna kävi humputtelemassa agi-esteilläkin. Elämä maistuu nannalta!

Ei kommentteja: