maanantaina, marraskuuta 05, 2007

Jäljen ja lasten kielen opiskelua

Viikonloppu meni aika rennoissa meiningeissä. Normien kotihommien ja veljenpojan synttäreitä lukuun ottamatta ei kummempaa ohjelmaa. Nukuttiin pitkään ja lenkkeiltiin kirpsakassa pakkassäässä. Eilen keksittiin ottaa Vipulle jälkitreenit. Hmm, mitäs laitettas jäljen loppupalkaksi?! Pakkasessa ei ollut enään jauhelihaa joten ei kun kauppaan miettimään sopivaa palkaa. Ja löytyi, nimittäin broilerin paistettua rintafilettä! Miten niin koiralla paremmat eväät kuin meillä?!? No, Vipu sai paketista yhden fileen ja kaksjalat söivät töissä eväänä loput. Ei siis ihan ilman jääty.

Pasi teki jäljen, jossa oli yksi tien ylityskin. Annettiin jäljen vanheta reipas tunti ja käytiin sillä välin lenkillä. Sitten vaan ajamaan. Alku meni tosi hienosti. Välillä näin kuinka Vipu poikkesi jäljeltä, koska Pasin jalanjäljet näkyivät kohmeisessa kangasmetsässä, mutta aina se palasi takaisin jäljelle. Välillä mentiin sellaista kyytiä, että sain juoksun kanssa tulla perässä. Tiellä Vipu tuumaili hetken, haisteli ja kulki etsien jälkeä, kunnes sai hajun lelusta. Kävi hyvin merkkaamassa lelun ja nyt kerkesin jopa kehaista hienosta suorituksesta. Taas jatkettiin matkaa. Nyt näin itse loppupalkan, mutta Vipu olisi kovasti painaltanut vaan eteenpäin. Hetken oltiin paikoillaan ja Vipu palasi takaisin päin ja löysi itse loppupalkan. Kylläpä maistuivat fileet hyviltä! Jäljen ajaminen on kyllä siinä mielessä tosi kiva juttu, että koira joutuu miettimään ratkaisuja itse, eikä ohjaaja pääse härppimään sekaan. Toivottavasti jälki opettaa koiralle itsenäistä työskentelyä ja ongelmanratkaisutaitoja muussakin elämässä.

Iltapäivällä lähdettiin veljenpojan synttäreille ja Vipu sai kunnian lähteä taas mukaan opiskelemaan lasten kieltä. Tällä kertaa kaikki sujui paljon paremmin, kuin edelliskerralla. Pikku Eetu -kani ei ollut enää yhtään pelottava. Vipu vain katteli, kun Eetu istui häkissään. Lasten kanssa revittiin pehmolelua ja taidettiinpa syödä kädestä muutama naksukin. Loppujen lopuksi Vipu nauratti lapsia nuolemalla korvia samalla kun minä kutitin kainaloita.

Kaiken kaikkiaan aika Vipu painotteinen viikonloppu. Toiset on vaan lenkkeilleet. Niin se vaan tuo kakaran kouliminen vie toisilta aikaa, vaikka pitäs tietty "vanhustenkin" kanssa jotain tehä. *potee huonoa omatuntoa*. Pitäs olla vapaata 24h/vrk niin sitten vois keretä kaikkien kanssa jotain touhuamaan. Työ siis haittaa rankasti harrastuksia.

-Pia-

Ei kommentteja: