maanantaina, syyskuuta 11, 2006

Toko kuulumisia

Syyssiivouksien lomassa kerkesin hieman tokoilemaan Konstan ja Kampin kanssa. Otin Konstan kanssa kaukokäskyjä ensimmäisen kerran niin, että laitoin makupalan koiran taakse. Ensimmäiseksi kerraksi meni ihan hyvin. Konstalle on tullut aikoinaan opetettua peruuttaminen ja se näytti tulevan voimakkaasti esille seisomaan nousussa. Avoimen luokan liikkeistä kaikki muut liikkeet paitsi kaukokäskyt ja hyppy alkaisivat olla kondiksessa. Paikallaolo on myöskin täysi arvoitus, sillä ainakin alokasluokan paikallaolo oli Konstalle aivan kamalaa. Kerran yhdessä kokeessa Konsta nousi paikallaolosta. Ja koska tiesi, että se on kiellettyä, se hiippaili muina miehinä vieressäni seisovan miehen luo vienosti häntää heiluttaen. Oli siinä naurussa pitelemistä.

Kampin seuraamisessa on tapahtunut selvästi edistymistä. Seuraamista katkeamattomalla katsekontaktilla meni varmaan 30 m. Noutokapula on edelleen tosi kiva leikkikalu, vaikka en olekkaan Kampin antanut sillä leikkiä. Herrasta on tosi hauskaa kun noutokapula otetaan esille, ottaa sen mielellään suuhun, mutta ei edelleenkään suostu pitämään sitä sekuntia kauempaa suussaan. Tarvitaan siis hurjasti paljon enemmän toistoja ja vielä enemmän kärsivällisyyttä noudon opettamiseen.

Tavoitteena siis olisi tämän vuoden puolella saada Konstan liikkeet sille mallille, että voitaisiin lähteä kisamaan. Jos vaikka katselisi jonkun "lepsun" tuomarin arvostelemaan vanhuksen "vanhanaikaisia" liikkeitä. Kampin tokotavoitteet jääkööt arvoitukseksi niin teille kuin itsellenikin.

-Pia-

Ei kommentteja: