torstaina, syyskuuta 14, 2006

Suunnitelmissa eläinlääkärissä käyntiä

Kampi olisi tarkoitus viedä tässä lokakuun aikana silmäpeilaukseen, vasta-aine testeihin ja DNA -testeihin. Edellisestä silmäpeilauksesta on kulunut kohta 2 vuotta ja olisi syytä tarkistaa kaihin tilanne. Kampin elämään kaihi ei ole vaikuttanut mitenkään. Tuntuu, että näkee jopa paremmin kuin meidän silmäterveet koirat. Vasta-aine testeihin mentäs sen takia, että jospa vaikka innostustas ensi kesänä näyttelyihin ja agilityyn ruottin tai norjan puolelle. DNA -testi on tarkoitus ottaa, koska kromfohrländerit osallistuvat epilepsia tutkimukseen ja tutkimukseen tarvitaan myös terveitä koiria.

Aikaisemmin jossain jutussani mainitsinkin, että itselläni on epilepsiasta omakohtaisia kokemuksia ensimmäisen koirani "Roopen" kohdalta. Vieläkin puistattaa 11 vuoden jälkeen, kun ajattelen hätääntynyttä koiraa rajun kohtauksen aikana ja sen jälkimainingeissa. Mitkään lääkkeet eivät auttaneet Roopen kohdalla ja niinpä nuori koira jouduttiin päästämään pois tuskistaan. Tokihan läheskään kaikilla koirilla epilepsia ei ole näin raju ja se on lääkkeillä hoidettavissa. Tämän omakohtaisen kokemukseni jälkeen olen valmis antamaan kaiken voitavan panoksen sairauden tutkimiseen ja toivottavasti sen ennaltaehkäisyyn.

Kiitän suuresti "yläkerrassa asuvaa herraa" siitä, että n-elikko -lauma on säästynyt epilepsialta ja laitan kädet kyynerpäitä myöten ristiin, että minun ei tarvitsisi enään koskaan kokea kyseistä sairautta.

-Pia-

Ei kommentteja: