perjantaina, kesäkuuta 12, 2009

Valmistautumista opintomatkaan

Tornion SM -kisat lähestyy... jotkut on valmistautuneet hyvin reissuun... toiset taas ei :)!

Vipu on valmistautunut koitokseen käymällä viimeisissä ActiveDogin treeneissä tälle keväälle/kesälle. Vaikka vetäjä oli estynyt tulemasta paikalle, niin hyvät ratatreenit saatiin aikaiseksi... ja paljon keskusteltavaa myös kotimatkalle :). Radan alussa oli Vipulle hirvittävän vaikea takaa kierto, kun kulma oli reilut 180 astetta ja hypyt vieläpä eri tasolla. Välistähän Vipu halusi väkisin ängetä, jos Pasi vähänkään ennakoi vientiä. Toinen vaikea paikka oli pujotteluun meno, sillä kulma oli sellainen, että koiran piti osata itsenäisesti hakea pujottelu. Vipua ei pujottelu vedä vielä puoleensa, joten tässä oli myös omat vaikeutensa. Lopuksi otettiin nuo molemmat vaikeat paikat lelupalkalla, jotta saatiin onnistuneet ja kivat suoritukset.

Vipu kävi myös vetreyttämässä itseään osteopaatin käsittelyssä, jotta kaikki mahdolliset jumit voitaisiin eliminoida pois. Tämä oli Vipun toinen kerta osteopaatin luona ja ihan hyvin meni. Ekaa kertaa jopa makoili käsittelyssä. Pari kertaa yritti rimpuilla ylös, mutta rauhoittui, kun huomasi, ettei auta itkut markkinoilla. Kolmanneksi viimeisten rintanikamien kohdalta löytyi jumia, mutta nekin aukesivat helposti. Muuten kaveri oli vetreenä. Kannustaja Kampi kävi myös käsittelyssä ja samoilta paikkeilta kuin Vipullakin löytyi jumeja, mutta ei muuta. Puomilta tippuminen ei siis ollut aiheuttanut mitään pysyvää.

Muuten Vipu on viettänyt suht rauhallista kotielämää. Paljon unta ja metsälenkkejä vapaana ja vähän tokoilua. Eilen jopa ryhmätreeniä, jossa treenailtiin luoksetulon pysäytyksiä, ruutua ja noutoa. Ja hurjan hyvä paikallaolotreenit Vipu sai! Kun oltiin menossa piiloon, niin naapurikoira nousi ja meni rotevasti Vipun luo... ja Vipu vaan makoili ihan rauhassa. Tilanteesta selvittiin tosi hyvin ja voitiin ottaa paikallaolo uudestaan. Näyttäisi Vipulle olevan huomattavasti helpompaa piilopaikallaolo, kuin että seison vasten... vaan eipä nuolasta ennen kuin tipahtaa.

Pasin valmistautuminen sitten... taitaa olla niin, että sitä samaa doupingia on sauhutellu, mitä viimeiset vuosikymmenetkin. Lisäksi ehkä hieman extra-annos kahvia ja pullaa, muutama ylimääräinen nettipeli ja sopivasti tv:n katselua ja unta... normaali työkuvioita unohtamatta. Siinäpä sitä valmistautumista kerrakseen... Ai niin, ollaanhan me käyty asennekeskusteluja koskien Vipun ohjaamista radalla ja päästy niissä ehkä jopa jonkinlaiseen ratkaisuunkin. Viikonlopun jälkeen nähdään, oliko keskustelusta hyötyä.

Kannustusjoukon valmistautuminen sitten... Noh, Kampi on valmentanut Vipua spurttilähtöihin, joita treenataan joka päivä lenkeillä. Lisäksi Kampi on kiihdyttänyt Vipun mieltä sopivasti treeneihin, kun vetsku aloittaa jo 5 km ennen treenipaikkaa kauheen metakan kontissa! Ja kateuden avulla Kampi on saanut Vipuun virtaa, kun yleensä saa tehdä kaikkee hauskaa ensin. Ja nyt vetreenä Kampi voi hyvin läpyttää tassuja yhteen Torniossa!

Toinen kannustusjoukon jäsenistä on valmistautunut... no oikeestaan vaan käpyttelemällä koirien perässä metsälenkeillä... siellä niin mukavasti mieli lepää :)! Hei, olisko mun pitänyt tehä jonkinlainen kannustusplakaatti, jossa lukis esim. "GO, PASI & VIPU, GO! Tai vähintäänkin keksiä jokin laulu, jota mä sitten hoilaisin, kun Pasi ja Vipu menee radalla. Noh, ehkä sitten ensi vuonna, jos mukana kekkereissä ollaan ;D!

-Pia-

2 kommenttia:

jassu kirjoitti...

HUUUUURJASTI ONNEA Pasille ja Vipulle loistavasti menneistä SM-karkeloista! Me seurattiin kisoja vain netin varassa ja kyllä jännitti. Vaikka me hieman odotettiin Vipun yllättävän konkarit ja olevan palkinopallilla heti ensikertalaisena, niin kyllä oli hieno saavutus tuo kympin sakkiin pääseminenkin! Olette te hyviä!

t. jettiläiset

Welmuset kirjoitti...

Onnea ihan mielettömästi täältä susirajaltakin !
t. Welmuset Terhi ja Ismo