maanantaina, kesäkuuta 15, 2009

Opintomatkan tuloksia

Viikonloppu tuli vietettyä tiiviisti sekä kisapaikalla että tien päällä. Ajoin kahtena päivänä Tornioon, Pia oli matkakumppanina ja henkisenä tukena lauantain.

Lauantaina oli joukkuerata, jossa seuramme medijoukkueella oli hyvät mahdollisuudet ties vaikka kuinka korkealle. Meidän osalta alku sujui vallan mainiosti. Jopa vaikea kepeille meno pussin jälkeen terävässä kulmassa onnistui hyvin ja Vipu irtosi mainiosti putkiin sekä takakierroille. Ainoa kökköpaikka tuli radan kolmannella neljänneksellä. En saanut käännettyä koiraa muurin jälkeen riittävän ajoissa oikealle ja Vipu pyörähti ennen seuraavaa estettä. Putken jälkeen oli puomi ja siinä kohdalla meni mitali, näin uskallan sanoa(väristä en sitten puhukaan mitään...). Vipu valui hieman liian pitkälle ulostulossa ja lisäksi lähdin kääntämään koiraa liian aikaisin puomin ylösnousulle. Vipu juoksi hieman puomin yli ja ohi, sekä lähti toisella yrityksellä enemmän jalkojeni suuntaan kuin käden osoittamaan suuntaan. Puomin alastulokontakti oli erittäin hyvä ja loputkin esteet sujuivat puhtaasti. Tulos meidän osalta 10 radalta ja yli 12 sekuntia yliaikaa.

Sunnuntaina lähdin ajelemaan Tornioon 9.30 ja päästyäni perille kävelin ilmoteltalle hakeakseni numerolapun ja lähtölistan. "Sulle on annettu numerolappu jo eilen", sanottiin teltalla ja mulle iski paniikki! Missä se on, ei ole repussa eikä autossa. Radalle ei olisi asiaa ilman numerolappua. Soitto kotiin Pialle ja nyt alkoi kylmä hiki virrata tosissaan: numerolappu on kotona sievästi kirjekuoressa, jonka olin saanut lauantaina. Paniikissa etsimään ylitoimitsijaa, joka pisti hommat rullaamaan ja saapui pian luokseni versio 2.0 kädessään. Niiltä osin siis homma kuosissa ja saatoin alkaa keskittymään kisatapahtumaan. Suurkiitos Anne-Marille myös tätä kautta!

Ensimmäisenä hyppis, Kati Walan käsialaa. Alun väännöt kepeille sujui hyvin, keppien jälkeen poispäin käännös erinomainen ja Vipu irtosi hyvin putkeen. Ehdin hyvin ulostulolle kääntämään koiran jatkolle ja kaikki meni mainiosti esteiden 12 ja 13 väliin asti. Siinä kohtaa piti tehdä eräänlainen välimallin ohjaus, joka toimi aika hyvin. Sitten kiireellä eteenpäin esteelle 17, jossa vekkaus ja loppusuora häämötti. Radalta puhdas 0 ja aikakin hyvä, joten finaalipaikka lunastettiin sijoituksella 8.

Toinen rata aiheutti monenlaisia mietteitä rataantutustumisessa. Voi sanoa, että haasteita riitti monissa eri muodoissa läpi radan. Kolmantena esteenä ollut A oli hidas, johtuen siitä, että en päässyt juoksemaan "riittävästi" ohi ja Vipu oli hieman epävarmana oikeasta paikasta. Kontakti otettiin kuitenkin varmasti ja vauhti kiihtyi. Toinen A oli jo erittäin hyvä, nopea alastulo ja naps! etutassut maahan ja matka jatkui. Vipu irtosi tälläkin radalla erittäin hyvin ja minulla meinasi tulla kiire takakierrolle viennissä. Pari hyvää ja tiukkaa käännöstä ja hankalahko puomille vienti. Puomin alastulo oli aivan uskomattoman upea suoritus Vipulta. Minä juoksin puomin ohi ja leikkasin oikealle puolelle, sillä aikaa Vipu oli pysähtynyt täysin oikeaan paikkaan. Lopuksi kaksi hyppyä ja kunnon tuuletukset!! Lopputuloksissa olimme sijalla 10. Opintomatka päättyi erinomaisiin tunnelmiin! Ja tunnelmaa lisäsi ländereiden mainio menestys: 4 koiraa kymmenen parhaan joukossa! Onnittelut Katjalle ja Kokolle vielä tätäkin kautta hopeamitalista. Lisäksi onnittelut myös Tiialle ja Reettalle sekä Villelle ja Adille.

Vipun finaaliradan voi käydä katsomassa RC:n sivuilta ja sieltä sarja: medi ja lähtö: medi043

Pasi

16 kommenttia:

Pirkko kirjoitti...

Aivan hirvittävän paljon onnitteluja ensikertalaisille!

Paula ja Hirmut kirjoitti...

Jes!!!! Paljon onnea hienosta sijoituksesta!

Viivi kirjoitti...

Aivan mielettömän hieno rata ja VALTAVAT ONNITTELUT!

Viivi

jaana kirjoitti...

IHAN PAKKO laittaa onnitteluviesti vielä tännekin!! Me otetaan oppia ja yritetään tulla perästä sitten ensi vuonna...
Tuuttehan MM-karsintoihin tänne meille? Olis kiva nähdä Viputin livenä pitkästä aikaa.

Hannamaaria kirjoitti...

Aivan huikeata! Paljon paljon onnea! =)

Toivottavasti KLAGissa nähdään!

Anonyymi kirjoitti...

Loistavaa Vipu ja Pasi! Teidän pikaista nousua agilityn huipulle on ollut kivaa seurata! Onnittelut!
t. Padi-veli, Minna ja Ossi

-Mervi T- kirjoitti...

Todella hieno rata ja varsinkin puomi!!!!Upea kontakti!
Onnea ja menestystä myös jatkossa.

Katja kirjoitti...

Onnea Tyrnävän tylleröiltä Vipulle&Pasille huikeasta suorituksesta SM kisoissa! Tuosta on hyvä jatkaa, ja pistää tavoitteet korkealle:)

Ansku kirjoitti...

Paljon onnea! Huikea suoritus :)

Adeina kirjoitti...

Hyvä Vipstaakeli ja Pasi! Te ootte ihan huippuja :DDDD

Sanna kirjoitti...

Onnea Onnea, ootte te mahtavia!!! :)

Kaisa & rlkt kirjoitti...

Onnea! Ihan huipusti meni teillä! :)

Merja ja bc Ava kirjoitti...

Onnea teille hienosti menneistä kisoista! :)

Welmuset kirjoitti...

Ihan hurjasti onnea !!! Welmuset

n-elikot kirjoitti...

Sydämelliset kiitokset kaikille kommenteista! Fiilikset on vieläkin korkealla, ihan kuin leijuisi vieläkin ilmassa. Opintomatka täytti kaikki toiveet moninkertaisesti ja tästä on hyvä jatkaa.

Pasi ja Vipu

Minna & Råtta kirjoitti...

Hurjasti onnea! Mahoton tahti teillä on ollut!