perjantaina, marraskuuta 14, 2008

Parasta lääkettä

Kaiken tämän surun ja murheen keskellä on ehottomasti parhaimmaksi piristyskeinoksi ja lääkkeeksi muodostunut puuhailut koirien kanssa. Silloin on aika unohtaa murheet hetkeksi ja keskittyä iloisiin asioihin. Pistää väkisinkin hymyn huulille, kun näkee, että nuo kaksi kaverusta nauttii ja iloitsee tekemisestä, eikä niillä ole huolen häivää.

Keskiviikkona aamutuimaan otettiin yhteistreeniä Sarin ja Jenssin kanssa. Kampille otin helppoa takaleikkaus treeniä, joka aluksi tökki pahasti, mutta kun lelu laitettiin harkan päähän, niin alkoi sujumaan. Nyt muistiin palautui meidän tai oikeestaan mun ongelma, "tänne" käskyllä yritän hallita koiran menoa ja Kampihan kääntyy käskyn kuullessaan. Mun sanavarastosta pitäs poistaa "tänne" -käsky tai pistää tiks lukkoon koko suu suorituksen ajaksi. Kampille otettiin vielä kolmois-sarjaa lopuksi. Eka meni ihan hyvin ilman vauhtia, mutta menipä hankalaksi vauhdin kanssa. Eka hyppy yli hirveellä loikalla, toinen paikaltaan suoraan ylöspäin ja kolmas joten kuten räpistellen. Uusinnassa Kampia alko hirvittään niin paljon, että mentiin jo rimojen ali. Lopuksi helpotettiin niin paljon, että saatiin treeni onnistuun.

Vipulle uskaltauduin kokeilemaan kaikki alokasluokan liikkeet. Halusin tietää missä mennään ja mitä vielä pitää treenailla. No treenattavia asioita löytyi pitkä lista: Sivulla maahanmeno ja maahanmenosta istumaan nousu varmemmiksi, seuraamisessa vasemmalle kääntyminen paremmaksi, liikkeestä maahanmenon ja seisomisen paluu niin, että koira pysyy siinä asennossa eikä ennakoi istumista ja hypyssä sama juttu. Iteltä on korjattava remmiseuraamisessa nykiminen ja irti seuraamisessa vasemman käden käyttö (vispaa ylöspäin). Hyviäkin juttuja löyty: itse paikallaolo on hyvä ja rauhallinen vaikka takana kolisteltas, oikealle kääntyminen ja täyskäännös seuraamisessa hyvät ja tiiviit, luoksetulo täysi 10 :), itse jättävät liikkeet ja hyppy ovat hyvät, paluussa vain korjattavaa.

Kiitos Sari tuomaroinnista ja liikkuroinnista, me aletaan kihisemään :)!

Torstaina pojat pääsivät Pasin kans liitelemään. Olihan taas kimurantti rata ja porukalla mukavasti hiki virtas :). Treenin aiheena mm. takaakierrot ja poispäin käännökset. Kampin treeneissä mentiin rataa eka kahessa osassa ja lopuksi 27 esteen rata kilpailunomaisesti. Kyllä Kampin kääntyminen on kuin rautakankea vääntäs verrattuna Vipun kääntymiseen.

Vipun treeneissä oli vain kaksi koirakkoa ja siis hurjasti aikaa tehdä pätkää. Ensin Vipun treenissä tehtiin myös rataa pienemmissä osissa ja sitten koko harkkaa. Hurja miten hienosti pikku-ukolla onnistu poispäin käännökset, tosi loistavasti. Koko radankin Pasi pystyi menemään Vipulla hyvin keskittyneesti ja puhtaasti loppuun asti. Onnistuispa noin hyvin viikonlopun kisoissakin. Lopuksi Vipu treenasi vielä puomia. Viimeinen kerta oli kyllä huippu hyvä kontakti, ei tarvinnut Pasilta jarrutusapua remmistä. Siihenpä oli hyvä lopettaa treenit.

Nyt lähen poikien kans nauttimaan aurinkoisesta pikkupakkasesta ulos.

-Pia-

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Älä unohda että teille tuli toinenkin kymppi, siitä kokonaisvaikutuksesta.. :)