sunnuntaina, huhtikuuta 13, 2008

Kyllä oululainen voittaa aina!

sanoo yks oululainen radiomainos ja nyt voin kyllä yhtyä siihen. Hyvä Kärpät! Oikein tuli nostalgisia muistoja eilistä peliä kotisoffalta katsoessa. Joskus 90 -luvulla nuorena tyttönä roikuttiin jokaisessa Kärppien pelissä. Nimmareita oltiin vinkumassa pelien jälkeen vielä takaovella ja tulipa joskus istuttua katsomossa kun Kärpillä oli harjoitukset. Nykyään en ole paljon pelejä seuraillut, muutama liigapeli on tullut käytyä katsomassa, mutta aina finaalipelit tulee kytättyä ja jännitettyä telkusta.

No joo, sitten näihin koira- asioihin :). Perjantaina oli Vipun tokot. Vipu oli ihan tohkeissaan, kun pääsi treenaamaan. Pysy tosi hyvin käynnissä, eikä edes mennyt sekaisin suosikkitypystään, jolla oli juuri loppunut juoksu. Maahanmenokilpailussa päästiin jopa jatkoon, mutta ei sen pidemmälle. Paljon maahanmeno onkin parantunut ja nopeutunut, mutta vielä jostain pitäs saada draivia siihen lisää. Sitten meillä oli ohjaajien kapulanheittoharjoitukset. Jee! Sain heitettyä vasurilla kapulan kymmeneen metriin ja vieläpä merkkien sisäpuolelle. Olen kyllä niin armottoman huono heittämään, kun en oikealla osaa heittää, vaikka muuten oikeakätinen olenkin. Vipu pääsi yllättäen hakemaan kapulaa ja niin se vaan nappas kapulan ja toi sen mulle ilman pureskeluja. Kateusharjoitukset ovat siis tuottaneet tulosta! Kapulan kantaminen ei kuitenkaan ole kivaa, vaan se putoaa melkein heti. Suunnitelmissa onkin, kunhan kelit paranevat, ottaa ulkona kateusharjoituksia niin, että Konsta tekee noutoja ensin ja Vipu saa katsoa. Tarkoitus olisi saada Vipulle mielikuva hauskasta noudosta.

Lauantaina käytiin katsomassa epävirallisten tokojen voittajaluokkaa. Huh, kuinka tarkkaa työtä se on. Kaiken on mentävä just eikä melkein ja tosi nopeesti. Tassukaan ei saa liikkua eri suuntaan. Ei ehkä ole kovin hyvä tällaisen suurpiirteisen ja lyhytjännitteisen ihmisen harrastus, mutta pidetään Vipun kanssa hauskaa ja katotaan mihin meidän opeilla ja metodeilla päästään. Illalla Kärppäpelin jälkeen lähdettiin vielä Vipun kanssa hallille tokoilemaan ja samalla käytiin iltalenkki. Vipun kanssa treenailtiin seuraamista, liikkeestä seisomista ja hyppyä. Lopuksi otettiin vielä keppejä. Pasilta tuli hyviä vinkkejä seuraamisen liikkeelle lähtöön, koska Vipu laskee katseen aina alas, jos lähdetään perusasennosta. Täytyy lähteä liikkeelle todella nopeasti ja jättää makupala pois alusta. Pysy heti paremmin katse minussa. Ite huomasin, että kävelen seuraamisessa kauheen nopeasti. Yritän kait pitää sillä konstin Vipun mielenkiintoa yllä. Täytyy kokeilla, onnistuuko, jos olen vähän rauhallisempi liikkeissäni.

Ja ette arvaa, mutta aamulla kymmenen jälkeen oltiin taas hallilla. Tällä kertaa mukana oli länderi Paavo ja otettiin rataharjoitusta kaikille. Kampi pudotteli kauheesti rimoja ja oli muutenkin vähän turhan kuumana. Otettiin sitten rataa pienemmissä osissa, jotta päästiin palkkaamaan. Paavo ja Tiina olivat kehittyneet viime näkemästä todella paljon. Menoa oli oikein ilo katsella. Vipu oli myös intoa täynnä kun pääsi halliin. Irtoamiset lähtivät hyvin käyntiin, kun palkka oli edessä. Takaaleikkaukset onnistuivat myös hyvin etupalkalla. Ja puolikas pujottelu sujuu jo mallikkaasti irti ilman käsiohjausta.

Vielä iltapäivällä suunnistettiin Virppariin turisteiksi kattomaan agikisoja. Jotta sellanen koiratäyteinen viikonloppu on nyt pulkassa.

-Pia-

Ei kommentteja: