tiistaina, elokuuta 10, 2010

Aksaa ja toksuu

Vipun agitreenit Active dogilla on jälleen pyörähtänyt käyntiin. Ekoissa treeneissä ei paljon porukkaa säästelty, kun heti vedettiin 32 esteen rata :). Lauantaina oltiin koko perheen voimin kisapaikalla Kemissä. Sielläkään ei kauheasti tuloksilla juhlittu, sillä eka radalta tuli 15. Yksi rima alas tiukassa käännöksessä ja keinulta liukastuminen. Toisella radalla oli ensin neljän esteen suora, jarrutus ja 180 asteen käännös takaisin. Pasi sai jarrutettua hyvin, mutta rima tippui ja sitä ohjaaja jäi ihmettelemään, unohti radan ja ohjasi väärälle esteelle. Radat oli ohjauksellisesti vähän kankeita, koira liikkui hyvin, mutta Pasin jalat olivat kuin rautakanget. Toivotaan, että jaloille tapahtuu viikossa ihmeitä ja piirimestaruuksissa kulkisi paremmin.

Tokossa ollaan edelleen treenailtu motivaatiotreenejä. Ensin kuumentamista niin, että Kampi saa humputtaa ja Vipu katsoo. Tarkoituksena on siis saada kierrokset nousemaan niin, että ajatukset on tekemisessä ja minussa, eikä maassa. Vipun vuorolla tehdään vauhdikkaita juttuja iloisella mielellä nopeasti ja koira pois heti suoritusten jälkeen. Ainakin tällä hetkellä tilanne näyttää hyvältä. Tarkoitus olisi pikkuhiljaa siirtyä enemmän kokeenomaisimpiin suorituksiin niin, ettei nokka olisi maassa. Toivotaan, että toimii!

Kotona ollaan treenailtu voittajan liikkeitä. Eli kaukoja, joista seiso -maahan vaihdot alkaa jo sujua puolen metrin päästä (5 metriin on siis vielä matkaa :)). Metallikapula nostetaan maasta, kun se on vuorattu maalarinteipillä. Ajattelin tehdä siitä ensin varman vuorattuna ja sitten vasta vähentää teippiä. Ideoita metalliin otetaan ilolla vastaan :). Tunnarikapula nousee jo purematta maasta ja tuodaan sivulle. Vielä olis paaljon tekemistä noiden (ja niiden muiden liikkeiden) kanssa, vaan mikäpä kiire meillä on. Toivotaan koiralle pitkää ikää ;)!

-Pia-

Ei kommentteja: