torstaina, tammikuuta 18, 2007

Kun luotto pelaa...

Eka tämän päivän juttuja... Hugo ja Kampi pääsivät osteopaatin uusintakäsittelyyn. Molemmat olivat jälleen jumissa, mutteivat onneksi yhtä jumissa kuin viime kerralla. Oliskohan syynä poikien vetämät spurtit liukkailla keleillä?? Sitä kun ei paljon osata itseä säästellä. Jokatapauksessa nyt pitäs kisakuntoisten elukoiden olla kunnossa lauantain startteja ajatellen... Toista voi olla ohjaajien kunto. Aina sitä kyllä muistaa koirat huolehtia. Monesti käy niin, että vaikka kuinka olis itse jumissa, niin ei viitsi tilata hierontaa. No hyvä, että edes koirilla meno irtoo.

Sitten tohon otsikon jutuun. Eilen treenattiin tälläinen rata:Haasteena tuossa radassa oli pujotteluun viennit. Mietin moneen kertaan, että miten menisin. Kampilla pujottelu on aika varma este, mutta en vieläkään luota siihen täysin. Lopulta menin radan niin, että ohjasin 1. , 2. ja 3. esteen menemällä puomin vasemmalta puolelta. Siitä sitten helposti pujotteluun. 8. esteen jälkeen tein valssin ja vein putkeen. Jäin puomin oikealle puolelle ja lähetin pujotteluun. Hienosti aloitti pujottelun ilman mitään kyselemisiä. Otin vielä "varmuuden vuoksi" uusinnan ja koira todisti, että osaa hommat itsenäisesti. Muutenkin rata meni varsin mallikkaasti, joten tästä on hyvä lähteä Kemiin kisailemaan.

Pasi akiliiti sekä Sentalla että Hugolla. Senta aloitti radan samalla tavalla kuin Kampi ja se onnistui hienosti. Ongelmia oli 7. ja 8. esteiden välistävedossa, joka korjaantui Pasin käännettyä rintamasuuntansa kohti 8. estettä. Pasi ohjasi Sentan 9. ja 10. esteille ulkokautta varmistaen Sentan pujottelun. Ongelmia oli myös esteillä 11 ja 12, kun Senta halusi aina välttämättä lemppariesteelle nimeltä puomi. Pasi vielä varoi viemästä puomille ja kuitenkin omalla liikkeellään vei kohti puomia.

Hugo aloitti samoin kuin Senta ja Kampi. Kolme ekaa estettä sujui mainiosti, mutta pujottelusta tuli kesken pois ainakin 3 kertaa. Toisella ratakierroksella malttoi vihdoin pujotella loppuun. Loppuosa radasta sujui mallikkaasti, ainoastaan esteellä 5 rima tippui huolimattoman kääntämisen johdosta. Toisella kierroksella sekin sujui hyvin.

Lauantaina kisailemme siis Kemin pakkasralli -kisoissa. Nimensä mukaisesti lauantaiksi on luvattu -20 astetta. Hyrrr, kylmää näin lämpimän jakson jälkeen. Kampi ja Senta on ilmoitettu kolmeen kisaan ja Hugo starttaa kaksi. Pitäkee peukkuja!

-Pia-

2 kommenttia:

Adeina kirjoitti...

*peukkuja kisaan*
On tosi mielenkiintoista lukea teidän treeneistä kun on ohjaajat ja koirat niin eri tasolla ku mitä itse ollaan. :) Voiskohan sitä oppia tälleen virtuaalisestikin jotain :D

Anonyymi kirjoitti...

Terve! Tsemppiä kisoihin!. Piti kommentoida tuota teidän treeni rataa.

Me ollaan kanssa tyttöjen kanssa treenattu ko. pätkää. Kuinka sitä voi aina olla niin epävarma?. Meillä Duo haki heti kepit oikein kun olin puomin puolella, olin aivan monttu auku. Samaten kävi Bellan kanssa. Miksei sitä ikinä kuitenkaan kisoissa luota siihen koiraan? (ainakaan minä...)

Älkää antako pakkasen häiritä suortituksia ;)