maanantaina, tammikuuta 22, 2007

Itsensä tutkiskelua...

Nyt, kun olen pari päivää sulatellut Kemin kisoja ja ajatukset on jo jotenkuten kasassa, niin voin teillekin kertoa mikä siellä oikein meni pieleen. Eka radalta tulos 15.Tässä eka radan alku. (Huom! Rata muistinvarassa piirretty, joten ei ole oikeassa suhteessa) Otin 4 esteen valssilla sisäkautta ja lähdin viemään puomille. Tässä puomin ohitus, kun vein koiraa huolimattomasti. Puomilta alastulokontakti virhe. Lopussa vielä riman pudotus. Nyt kun ajattelen, niin olisi kannattanut viedä koira 4 esteelle ja leikata takana. Jotenkin kummasti en vaan taaskaan luottanut koiraan.

Toiselta radalta hyl. Virheitä oli jo alla ainakin 5, joten jatkoin vain matkaa, kun näin että koira tuli yhden hypyn ohi. Viimeinen rata oli täysi fiasko. Ensimmäinen rima tippu ja saman tien tippu ohjaajan hanskat tiskiin. En vaan kerta kaikkiaan saanut enää minkäänlaista fiilistä radalle. Paras olisikin ollut lähteä saman tien pois, mutta jatkoin matkaa. Harmittaa tosi paljon lähinnä se, että vein radan loppuun "hälläväliä" asenteella.

Mikä meillä sitten mättää??? Tässäpä pitkällisen pohdinnan jälkeisiä päätelmiä:
  1. Tavoitteena SM -kisat. Nollajahti takaraivossa ei ole hyväksi. Liian suuret suorituspaineet ja tulosten puute syövät "miestä".
  2. Ohjaajan hitaus ja kankeus yhdistettynä koiran nopeuteen ei ole paras yhdistelmä. Asialle voi tehdä jotain... mutta onko tarpeeksi tahtoa ja motivaatioita.
  3. Kontaktit. Ikuinen ongelma, johon olen yrittänyt jos vaikka mitä. Välillä hyvät ja taas välillä "leviää".
  4. Keskittymisen puute. Kisoihin mennään usein "juoruilemaan" seurakavereiden kanssa (mikä tietysti on myös kivaa) ja sitten huomaakin, että radalle mennessä ei jännitä yhtään.
Mitä nyt teen:
  1. Nollajahti unholaan. Aikaisemmin ajattelin, että luovutan, jos en yritä nollia viimeiseen asti. Nyt ajattelen, että olen realisti ja keskityn pieniin asioihin radoilla. Yritän taas saada kiinni akiliidon hauskuudesta.
  2. Venyttelyä ja jotain muuta liikuntaa. Ehkäpä tästä lisää myöhemmin...
  3. Kontakteista yritän saada koiralle vielä hauskemmat.
  4. Aloitan keskittymisen aikaisemmin, mutten tee keskittymisestä pakkopullaa!
Kampilta jää luultavasti ensi viikonlopun kisat väliin, koska sairastaa ilmeisesti silmätulehdusta. Silmä on punainen ja rähmii jonkun verran. Sain huomiseksi ajan ell:n, joten silloin selviää mikä silmää vaivaa.

-Pia-

2 kommenttia:

Adeina kirjoitti...

Täällä on myös yksi joka ei meinaa pysyä koiran perässä. *nostaa kätensä*

Mun on pitäny jo pidemmän aikaa aloittaa kunnon kohotus, mutta... ensimmäisen viikon jälkeen se on jäänyt. Joten miten olisi veto! Helmikuun loppuun asti, yritetään molemmat urheilla ja raportoidaan tulokset blogiin. Jospa nin onnistuisi saamaan itsensä ruotuun ;)

n-elikot kirjoitti...

Heips,

Vastaan mielelläni haasteeseesi. Pistin vuodatus.nettiin uuden liikunta blogin. Tässäpä osoite:

http://k3sopi00.vuodatus.net/