lauantaina, heinäkuuta 29, 2006

Vaellusta ja suunnistamista

Eilen illalla lähdettiin hieman normaalia pidemmälle iltalenkille. Ajoimme Haukiputaan Isoniemeen, josta lähdimme ensin pikkutietä laavulle ja laavulta eteenpäin merkittyä ulkoilureittiä kohti Virpiniemen liikuntaopistoa. Menomatka sujui mainiosti, ilma oli mitä parhain ja reitti oli sekä tuttu että hyvin merkitty. Liikuntaopistolla päätimme juottaa koirat, vaikkakin olimme unohtaneet sekä veden että kupin autolle. Onneksi henkilökunta opistolla tuntui olevan fiksua porukkaa, joka ymmärtää myös koirien tarpeet. Niinpä Pia palasi vedenhakureissulta kunnon kokoisen ämpärin kanssa ja koirat saivat juotavaa kyllikseen.

Paluumatkalle lähdimme miettien, josko kokeilisimme toista merkittyä reittiä, jonka arvelimme oikaisevan ainakin hieman kulkua. Reitti erkani tuloreitiltämme vajaassa puolessa välissä ja siinä vaiheessa aloitimme suunnistusharjoitukset. Koska reitti ei ollut tuttu, jouduimme tähystelemään keltaisia reittimerkkejä milloin puista, milloin kivistä. Päättelimme, ettei reitti ollut yhtään sen lyhyempi kuin tuloreittimmekään, mutta tulipahan testattua.

Aikaa seikkailuumme kului yhteensä 2,5 tuntia ja matkaa arvelimme kertyneen aika tarkkaan 10 kilometriä. Eipä tarvinnut unta odotella kenenkään ja syvä hiljaisuus laskeutui kotiin päästyämme.

Tänään päivä on kulunut pääasiassa keveämpien lenkkien muodossa, joita on tehty tähän mennessä kolme. Liikkumisen iloa on lisännyt todella kaunis ilma, josta olemme saaneet nauttia tänäänkin.

Tänään näppäimistöä pääsi koskettelemaan se lauman viides uros. Kenties saan jatkaa toistekin...

-Pasi

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Löytyihän tämä,eikä ollut edes hukassa! Jatkammekin teidän tarkkailua tästälähtien päivittäin=) Terkuin agikoira-Senta&co.

n-elikot kirjoitti...

"Jatkammekin teidän tarkkailua tästälähtien päivittäin=)" -- Nytpä sitten tiedät, miltä meistä on tuntunut hakiessamme päivityksiä teidän sivuilta ;- )T. Pasi