tiistaina, heinäkuuta 26, 2011

Etelänturnee + uusi naapuri

Kesän lomareissu tehtiin nelipäiväisenä turneena. Kovasti etukäteen suunniteltiin reissua ja mietittiin, otetaanko koiria mukaan ollenkaan, sillä tiedettiin, että niiden "kohtalo" on olla aika paljon autossa. Ei sillä, molemmat ovat ihan mielellään autossa ja Vipu varsinkin on huomattavasti rauhallisempi siellä, kuin jossain vieraassa paikassa esim. oven takana. Meillä on myös lukkoon saatavat veräjät, joten kuumakaan koirille ei tule, kun konttia voi pitää huoletta auki vaikka kaupungissa.

Lomareissu aloitettiin vierailemalla Kampin ja Vipun kasvattajan luona. Olipas ihanaa vaihtaa kuulumiset kunnolla, kun ei edes kasvattitapaamiseen päästy. KeVe viihtyi mainiosti, kun sai syöttää "maasuja", silittää "Keettua", "Viia", "Selloa" ja "Totoa" ja ennen kaikkea leikkiä "setän" kanssa :D! Kipalasta jatkettiin matkaa Turkuun. Sää näytti uhkaavalta, sillä jo lähtiessä ukkosti. Muutimme hieman suunnitelmaa ja menimme ensin kavereiden uutta taloa katsomaan ja sään kirkastuessa suuntasimme "muumimaailmalle" (KeVen sanomaa). Siellä kerettiin moikata ja halia muumihahmot ja kiertää paikat, kunnes taas ukkoskuuro yllätti. Ja me tietysti olimme unohtaneet sateenvarjonkin autoon. Parkkiaika raksutti uhkaavasti kohti loppuaan, joten minä uhkarohkeana lähdin sadetta uhmaten juoksemaan autolle. Ei kauheesti siinä hetkessä naurattanut (myöhemmin kylläkin :D), kun rillit menivät huuruun siitä järkyttävästä kosteudesta ja hönkäilystä, auto oli hukassa ja vaatteet alushousuja myöten likomärät. Onneksi auki oleva kontti paljasti auton suht nopeasti. Siinä sitten istuin autossa likomärkänä katselemassa salamointia reippaan puoli tuntia.

Ette voi uskoa miten tuon kokemuksen jälkeen lämmin suihku maistui nannalta. Vaikka kesäsade on lämmin, niin kyllä sitä vaan kylmä tulee märissä vaatteissa. Loppuilta kului nauttien hyvistä lenkkeilymaastoista, grillauksesta, iloisista lasten äänistä sekä ihanista ystävistä :)!

Seuraavana päivänä oli aika jatkaa matkaa kohti Raumaa ja agikisoja. Vähän meinattiin eksyä kisapaikalta, mutta kerrankin uudesta teknologiasta oli apua ja selvittiin perille. Ensin koirien lenkitys ja sitten hieman haastavaa reittiä pitkin rattaiden kanssa kisapaikalle. Täytyy kyllä sanoa, että on virkistävää välillä käydä vierailla kisapaikoilla suorituksia katsomassa. Näkee uusia pareja, hienoja suorituksia ja silti aina löytyy joku, jonka kanssa voi vaihtaa kuulumisia :)! Ja tuloksista sen verran, että hyppyradalta Pasi ja Vipu nappasivat nollavoiton ja agiradalta tuli 10 rimasta ja muurin ohituksesta.


Hyppyradan video

Kotimatkalle lähdettiin ajatuksena ajella kotiin asti. Matkalla mieli kuitenkin muuttui ja yövyttiin vielä Alahärmässä. Kiva reissu, vaan kyllä aina on mukava palata kotiin.

Reissun aikana naapurilampeen oli muuttanut joutsen. Oli niin kaunis, että oli pakko käydä hakemassa kamera. Ja kesy oli myös, sillä koiruudet saivat aivan rauhassa mellastaa lähellä ja Vipu haki keppiäkin läheltä.

Ei kommentteja: