lauantaina, toukokuuta 07, 2011

Nuori uurastaa, vanha rentoutuu :)

Lupauduin edellisessä tekstissä kertoilemaan meidän mettäkeikasta, joten tässä nyt raporttia sieltä :)! Eli verisissä tunnelmissa lähettiin metsään. Paljon oli tavaraa mukana, kun verijälkeen tarvittavat kamat pakkailtiin kassiin: jälkimerkkejä, verestyssieni, verta, jälkivaljaat ja -liina, sorkka, käsipaperia ja vettä. Lisäksi vielä kaffia ja pullaa, tottakai :)!

Paljon on vielä opittavaa tuosta lajista ja ilmeisesti aion oppia kaiken kantapään kautta, sillä en ole käynyt mitään kursseja lajiin :). Ainoat opit olen saanut viime kesäiseltä kisojenkatsomisreissulta ja netistä. Mutta ainakin metsään mennään ;)!

Eli jäljen suunnistus ja verestäminen tapahtuivat klo 9.30 - 10.30 välisenä aikan. Jälki olisi pitänyt merkata PALJON tarkemmin, sillä verestämisessä menin hieman hukkaan. Noh, ajattelin, et testataan seuraako koira oikeasti verijälkeä vai sitä mihin se on aiemmin opetettu eli jalanjälkeä. Sitten eikun odottelemaan pappalaan 5 tunniksi jäljen vanhenemista.

Kun oli aika lähteä ajamaan jälkeä, Pasi vei hirvensorkan jäljen päähän. Jälki lähti rauhallisesti käyntiin. Vipu haisteli tarkkaan ja pitkään jäljen aloitusta ja ilmeisesti veri hieman jänskätti sitä. Mutta sitten lähdettiin liikkeelle ja tarkasti jätkä ajoi verijälkeä. Tuli siis todistettua, että Vips tekee oikeaa hommaa. Jäljen päässä odotti sitten Vipulle ylläri :). Hirvensorkka oli TOSI jännittävä kapistus. Makupalojen avulla sain sen haistelemaan sorkkaa ja nopeasti jätkä rentoutui. Kun otin sorkan käteeni ja lähdettiin kävelemään pois, Vipu jo hyppeli sorkkaa vasten :)! Ehkä me ensi kertaa varten hieman tutustutaan sorkkaan tarkemmin :)!

Pasi kisaili eilen Vipulla parit agikisat. Aivan niin kuin parin yhteinen sävel olisi löytynyt tai ainakin löytymässä, sillä meno oli hyvän näköistä! Agi -radalta 5 riman pudotuksesta ja hyppäriltä loistokas 0 -voitto! Jarmolle kiitos videoista!

agirata


hyppäri

Ja sillä aikaa kun Vipu uurasti kisoissa, Kampi nautti kotona rentouttavasta hieronnasta. Paapan selkä oli taas jumissa, mutta nyt taas hetken hyvänä :)! Kyllä kelpaa taas kirmailla!

-Pia-

Ei kommentteja: