maanantaina, helmikuuta 22, 2010

Tarkastamassa tokotilannetta

Melkosia pakkasia on taas muutaman päivän ollut. Onneksi sentäs päivällä on vähän hellittäny, niin pojat on päässeet purkamaan patoutunutta energiaa. On ne mettässä juosseetkin ku reikäpäät. Välillä meinaa tappeluksi mennä, ku kumpikin käy niin kuumana. Onneksi tuo on aina sellasta rähinää vaan ja sitten jatketaan matkaa, ku mitään ei olis tapahtunutkaan.

Perjantaina mietin, et lähtäkkö vai ei sunnuntaina oleviin tokon epävirallisiin. Meillä kun ei nykyään voi olla mistään menoista varma. Ilmotin kuitenkin meidät vähän niin kuin varalta mukaan. Lauantai- iltana KeVe alkoi niiskuttaa ja yskimään ja yö olikin sitten aika kamala, kun nuhanenä ei osannut nukkua. Kuudelta kun oltiin ylhäällä ja kun pakkasmittari näytti -32, niin olin varma etten lähtisi sinne paleltumaan. Mutta niin vain sitten kuitenkin sinne lähdin. Pakkasta oli "enää" -27 ja onneksi suht lämmin halli. Kävin ilmottautuun, koirat pissilenkille ja sitte omaa vuoroa odottelemaan. Tietysti olin viimeinen lähtijä koko kisassa.

Minkäänlaisia odotuksia mulla ei ollut. Tarkoitus oli nähä meidän tämän hetkinen taso kokonaisissa liikkeissä. Vaikka odotuksia ei ollut, niin olisi kyllä pitänyt keskittyä paremmin kisaan. Nyt olin epävarma ja en keskittynyt liikkeisiin kunnolla -> viestii tietysti koiralle epävarmuutta. Mutta siis ne liikkeet:

Paikallaolo: Ihan proo paikallaolo. Oli maannu valppaana, mutta rauhallisena koko pitkän ajan. (minä taas panikoin piilossa ja 3 min tuntui ikuisuudelta.)

Seuraaminen: Pikku mies ennakoi heti alkuun jättävät liikkeet. Ensin maahanmeno, sitten seisominen. Tuomari sanoi, että heti kun polveni osui koiraan, niin se pysähtyi. Kun vihdoin päästiin vauhtiin, niin seuraaminen oli tosi hyvän tuntoista.

Maahanmeno: Tämän Vipu osaa tosi hyvin.

Luoksetulo: Noh, Vipu tuli sata lasissa luo. Pientä empimistä oli havaittavissa pysäytysmerkin kohdalla, mutta vain hyvin pientä :). Enpä tuotakaan kauheesti ihmettele -> Ei olla otettu liikettä noin pitkällä matkalla eikä kokonaisena liikkeenä.

Seisominen: Eka kerralla pysähtyi ennen käskyä ja uusintakerralla istui.

Nouto: Nouto meni tosi tosi hienosti. Olen tosi ylpeä pätevästä pikkumiehestä. Tässä eniten harjoitusta tarvitsen minä -> kapulan heittäminen 10 metriin on niin vaikeeta :).

Kaukokäskyt: Otin hieman lyhyemmältä matkalta liikkeen. Ensimmäisellä käskyllä ei noussut, mutta sitten vaihdot sujuivat. Istuminen saisi mielestäni olla ryhdikkäämpi, mutta muuten meni hyvin.

Hyppy: Tätä on harjoiteltu niin vähän ja silti se meni tosi hyvin. Hyvä, hyvä!

Rankkaa palautetta sain kumartelusta koiran päälle. Haluan siis, että Vipu katsoo mua ennen jokaista liikettä ja sitten ongin sitä katsetta. Nyt alan opettelemaan seisomaan suorassa, niin että Vipu hakee katsekontaktin minulta.

Itseäni jäi vaivaamaan se, ettei koira välttämättä tiennyt mikä on seuraava liike. Treeneihin otan nyt mukaan sen, että sanon ennen jokaista liikettä mitä tehdään. Toivottavasti auttaa.

Olipa hyödyllistä käydä testaamassa taitotaso. Jotenkin sain uutta intoa tähän hommaan... toivottavasti tää fiilis nyt säilyy :).

-Pia-

Ei kommentteja: